A SINOSZ Győri Helyi Szervezete rendezésében 2018. október 20-án, délután három órától tartottuk meg a „Győri Hallássérültek Napja 2018” elnevezésű rendezvényt, a győri Hotel Famulus Budapest rendezvénytermében.

Az ünnepségen megemlékeztünk a győri hallássérültek érdekvédelmi szervezete megalakulásának 68. évfordulójáról, s utólag megünnepeltük a szeptember utolsó vasárnapjára eső siketek világnapját is, mely Szövetségünk egyik legkiemelkedőbb eseménye. Egyúttal a közelgő Magyar Jelnyelv Napját is ünnepeltük, melynek napja – 2017-es parlamenti elfogadása óta – minden év november 9.

Jagodics Rezsőné, a SINOSZ Győri Helyi Szervezet elnökének ünnepi megnyitó köszöntőjét követően Pázmándi János, egykori SINOSZ megyei titkár és országos elnökségi tag tartott szívhez szóló beszédet az összetartásról és egymás támogatásáról, megsegítéséről.

Ezt követte Laczkovits-Takács Tímea – Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata képviselője, a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság elnöke – köszöntője. Ezután a fogyatékossággal élő emberek Győr városában működő érdekvédelmi szervezetei  (ÉFOÉSZ, Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete) kértek szót, s együttműködésükről, a kölcsönös jó kapcsolatról biztosították a rendezvény résztvevőit és képviselőit. A köszöntők és beszédek sorát Horváth Ferenc, a SINOSZ Győr-Moson-Sopron megyei elnöke zárta.

Az ünnepi program egy mozgalmas kulturális műsorral fejeződött be, ahol bemutatkozott többek között Olasz Valéria, a Győri Nemzeti Színház nyugalmazott művésze, ki saját verseivel emelte rendezvényünk színvonalát. Ezen kívül a résztvevők láthatták még a RITMIC TEAM táncsoport fiatal tehetségeinek bemutatóját, illetve a Veszprém városából érkező Abonyi-Rauch Dalma Barbara, a Noszlopi Gáspár Gimnázium 0. évfolyamos diákjának „Örvénylő” című balettelőadását. A rendezvényen továbbá fellépett Kriston András siket bűvész is, ki kedves kis trükkjeivel elvarázsolta közönségét.

A kulturális műsort követően került sor a köszönetnyilvánításra, ahol a Győri Helyi Szervezet partnerei, szponzorai és rendezvényünk fellépői vehettek át egy kis emléket helyi szervezetünk elnökétől. A rendezvény hivatalos része délután fél hat órakor zárta be kapuit.

Hat órától a SINOSZ győri klubhelyiségében állófogadást és baráti találkozót szerveztünk, ahol vendégeink és sok tagtársunk is megtisztelt bennünket jelenlétével. Jó hangulatú, estébe nyúló találkozóval, kötetlen beszélgetéssel záródott a rendezvény.

Varga Lívia megyei titkár