Eljött a várva várt szombati napunk. Miért is vártuk? Mert meghívtuk Ormódi Róbert igazgató urat a pálinkazsűrizésre, amit örömmel elfogadott. Zsűrink 4 főből állt: Ormódi Róbert igazgató, Kovács Tibor ózdi helyi elnök, Nagy Balázs újkígyósi gyümölcsszakértő és Pomucz György, az egyik legidősebb gyulai tagunk.

Balogh Melinda, a gyulai helyi elnök nyitotta meg a versenyt, megköszönte, hogy eljöttek messziről a meghívásunkra. Örömmel fogadtuk, hogy Orosházáról is eljöttek hozzánk. Elkezdődött a zsűrizés, a többiek ezt figyelemmel kísérték. A zsűritagok nagyon komolyan vették a véleményezést. Volt, aki szigorúan véleményezte a 14 féle pálinkát. Jujjjj, jól olvasom? 14 pálinka? Bizony ám, 14!!! A helyi elnök egyesével végigmondta a 14 pálinka évjáratát és fajtáját. Volt köztük egy nem mindennapi is, az pedig nem más volt, mint a cseresznyepálinka. Mikor a 14. pálinkát kóstolták, azt hitték, ez lesz az utolsó. Jött a pontozás. 3 pálinka pontszáma ugyanaz lett, így a 3 pálinkát újra zsűrizték, s végül megszületett az első, második és a harmadik helyezett.

  1. helyezést ért el: Kolarovszki János
  2. helyezést ért el: Mihály Réka
  3. helyezést ért el: Varjú Károly

A pálinkazsűrizés után azonnal nekiálltak a sós sütemény zsűrizésének is. Itt már gyorsabban megszületett a végeredmény:

  1. helyezést ért el: Kolarovszki Jánosné
  2. helyezést ért el: Karászi Istvánné
  3. helyezést ért el: Lovász József

A helyi elnök, Balogh Melinda és az egyik elnökségi tag, Kozma Zoltán gratulálva adta át a díjakat, majd beszámolt arról, hogy a nyáron Miskolctapolcára megyünk kirándulni és bővebb infót a következő hónapban az ügyintéző ad a tagoknak, addig szíves türelmüket kérte.

Ezzel lezártuk a versenyt, amelyen mindenki jól érezte magát, majd a résztvevők átmentek a Gyulai Pálinkafesztiválra további kikapcsolódásra.

Mészáros Eszter helyi ügyintéző