Remek hangulatban telt a “Tésztás nap” Szekszárdon a SINOSZ Tolna Megyei Szervezetének tagjaival. Programunkat 2021. október 8-án, pénteken délután tartottuk.

Alapvetően 2 csoportra tagolódtak a résztvevők: akik gyúráskor tesznek vizet a tésztába, és akik nem. Így mindenki kíváncsian várta a végeredményt: kinek hogyan áll össze a tésztája.
Résztvevőink között voltak gyakorlott háziasszonyok, háziúr, és volt, akinek a kézzel készített tészta teljesen új volt, így jó volt látni, hogy a gyakorlottak miként látják el hasznos tanácsokkal a kevésbé jártas tagokat.
A tésztanyújtó és -vágó gép nagy sikert aratott, ki is próbáltuk rajta a tésztanyújtást és a vágófejeket: készült széles metélt és cérnametélt is.
Összességében elmondható, hogy a széles metélt és a halászlétészta volt a résztvevők kedvence, amit a nap végén haza is vihettek magukkal az ajándék kis receptes füzettel, amiben a házi tészta alapreceptje és 5 könnyen és gyorsan elkészíthető tésztaétel szerepelt.

A program a SzÉP keretében valósult meg, az akadálymentesítést a SINOSZ Tolna Megyei Jelnyelvi Tolmácsszolgálatának munkatársai biztosították.