Ha senki nem tud vigyázni a gyermekedre otthon, az iskolának biztosítani kell felügyeletet?

Igen. Az iskola napközbeni kiscsoportos felügyeletet biztosít a gyermekek számára, de csak munkanapokon, és ha a szülők kérik ezt.

A gyakorlatban még mi sem látjuk pontosan, hogy mennyire működik jól az iskolák által biztosított felügyelet. A jelenlegi, koronavírus okozta helyzetben ez még tisztázatlan kérdés!

A Munka törvénykönyve szerint a munkavállaló mentesülhet a munkavégzés alól abban a rendkívüli esetben, amennyiben különös méltánylást érdemlő személyi, családi vagy elháríthatatlan ok miatt távol kell maradnia a munkahelyétől. A távoktatás bevezetése és a gyerekek otthoni tanulása különös méltánylást érdemlő családi körülménynek tekinthető. Erről a helyzetről tájékoztatni kell a munkáltatót és azt is el kell mondani, hogy körülbelül meddig tarthat ez a helyzet. De ez csak egy rövid távú megoldás, mert ebben az esetben a távollét idejére, vagyis ameddig nem dolgozol, a munkáltatónak nem kell munkabért fizetnie Neked.

A másik megoldás az lehet, ha meg tudsz állapodni a főnököddel az éves szabadságod kiadásáról. Ehhez azért kell vele a megállapodás, mert Te csak 7 nap szabadnapról dönthetsz. Ezekre a napokra távolléti díjra vagy jogosult, ugyanúgy, mint máskor a szabadságod ideje alatt.

Megállapodhattok arról is, hogy adjon neked rendkívüli fizetés nélküli szabadságot. De fontos, hogy ilyenkor nem kapsz munkabért, és emiatt társadalombiztosítási (TB) szempontból is ellátatlan maradsz.

A harmadik megoldás lehet, amennyiben a munkaadó ezt engedi, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel mentesít a munkavégzés alól. Ebben az esetben jogilag nem köteles a munkaadó fizetni Neked, ezért meg kell állapodnotok a díjazásról. Mivel ilyenkor nem történne valódi munkavégzés, ezért a megállapodásotok szerinti díjazás lehet alacsonyabb, DE! alacsonyabb nem lehet, mint a minimálbér vagy a garantált minimálbér!

⇒ minimálbér, garantált minimálbér 2020-ban:
https://akadalyugras.hu/hirek/valtozaott-a-minimalber-es-a-garantalt-berminimum-osszege-2020-januar-elsejetol

⇐ Vissza a munkajogi infókhoz