„Egy falu, ahol csak a bor lakik, de Ön mindig szívesen látott vendég” áll a mondás a Bács-Kiskun megyei város honlapján, ahol a Hajóshoz tartozó PINCEFALU-ba invitálja a látogatókat. Elmentünk, megnéztük, megtapasztaltuk, és nem vitatjuk az állítást.

5 +1 állomásos országjáró túránk első állomását szikrázó napsütésben Hajóson kezdtük. A reggeli órákban indultunk Szentesről, közel 50 fővel, különbusszal, és 10 óra körül értünk Hajós belvárosába, ahol átadtuk magunkat a helyi kultúra kincseinek.

Hogy kinyújtóztassuk az utazás során elgémberedett végtagjainkat, közel egyórás sétát tettünk a belvárosban. Ezután meglátogattuk a Hajósi Érseki Kastély Látogatóközpontot, azaz a kastélyt, amelynek első változatát még gróf Patachich Gábor építtette 1740-ben, majd számos átalakítás után, 2010-ben nyerte el jelenlegi állapotát és funkcióját. Ámultunk és bámultunk, mind a kastélykert, mind az épület, és nem utolsósorban a benne található kiállítás is maradéktalanul elnyerte minden tagunk és a velük tartó családtagok és barátok tetszését is.

De a “neheze” még csak ezután jött, hisz – ha már ott jártunk – nem hagyhattuk ki a Hajóstól 3 km-re található, 1300 löszbe vájt pince alkotta „borparadicsomot”, és mivel a kirándulásunk jól időzített volt, így az Orbán Napi Borünnepbe cseppentünk. Itt 2-től egészen 6 óráig mindenkinek lehetősége volt kötöttségek nélkül részt venni a koncerteken, bejárni a borfalut gyalogszerrel vagy ingyenes kisvonattal, beleásni magát a helyi gasztronómiába egy pohár finom bor mellett. Közel 7 óra volt, mire fáradtan, de jókedvűen elkezdtünk gyülekezni a busz mellett és megosztani egymással a délután történéseit, hogy a hazafelé vezető úton már mindenki álomba zuhanhasson. Este fél 10 után értünk Szentesre, lekászálódtunk a buszról, és hamarosan kivétel nélkül ágyba zuhantunk.

A következő klub alkalmával rengeteg tag vett részt a csütörtök délutáni kötetlen beszélgetésen, ahol nem volt olyan, aki ne szeretett volna részt venni a következő kirándulásokon, hisz minden résztvevő egyöntetűen úgy nyilatkozott, hogy jó társaságban és jó helyen az egyik legjobb tavaszi napját töltötte velünk.
Amennyiben Te is szeretnél ilyen élményekkel és emlékekkel gazdagodni, úgy ne hagyd ki jövő évi programsorozatunkat sem!