Kedves  Vas megyei Tagok!

Újabb számítástechnikai tanfolyamra szeretném felhívni a figyelmeteket, melyet ingyenesen vehettek igénybe a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban!

Jelentkezni e-mailben, telefonon, vagy személyesen is lehet!

 

További részletek az alábbi felhívásban:

Kedves Érdeklődők, leendő tanfolyami Hallgatók!

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár 2017 áprilisában haladó számítástechnikai tanfolyamot szervez a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) Vas Megyei Szervezetével együttműködve.

A 10 alkalomból álló tanfolyam heti egyszeri alkalmat, másfél órás elfoglaltságot fog jelenteni hétfői vagy szerdai napokon.

A foglalkozás fél 5-kor, vagy 5 órakor kezdődne. A konkrét napot és a kezdési időpontot előzetesen egyeztetjük majd a jelentkezőkkel.

A tanfolyam térítésmentes, egyetlen feltétel, hogy a résztvevő a könyvtár beiratkozott olvasója legyen. Ennek módja, hogy váltani kell egy könyvtári igazolványt, amely négy évre szól, térítési díja 500 Ft, illetve váltani kell hozzá olvasójegyet, amely aktív keresők esetében egy évre 2700 Ft, fél évre 1350 Ft. SINOSZ-igazolvánnyal az olvasójegy térítésmentesen váltható.

A tanfolyami oktató és a hallgatók közötti kommunikációt – ha szükséges – jelnyelvi tolmács fogja segíteni.

Milyen alapismeretekre van szükség?

  • Alapfogalmak (asztali számítógép / laptop közötti különbségek, felépítésük, különböző tárolóeszközök ismerete [pl. merevlemez, pendrive, CD / DVD])
  • Billentyűzet és egér alapszintű használata
  • A Microsoft Windows felületének alapszintű ismerete (Asztal, Tálca, Ablakok funkciói)
  • A számítógép szabályos ki és bekapcsolása
  • Szövegszerkesztési alapismeretek
  • Internetes alapismeretek (webcím felépítése, Internetes keresés alapszinten)
  • E-mailezési alapismeretek (e-mail cím felépítése, egyszerű szöveges e-mail küldésének ismerete)

FONTOS!

A felsorolt ismeretek együttes megléte nem szükséges a haladó tanfolyamon való részvételhez, hiszen kisebb „hiányosságokat” tudunk pótolni a tanfolyamon, de a számítógép be- és kikapcsolásának, a billentyűzet és egér használatának alapszintű ismerete mindenképpen szükséges a tanfolyam megkezdéséhez.

Mi a teendő, ha szeretnél jelentkezni?

Jelentkezni a SINOSZ-ban, Fazekas-Leitner Viktóriánál lehet névvel és elérhetőséggel 2017. április 4-éig személyesen, telefonon, vagy e-mailben: elérhetőségek.

A tanfolyamon résztvevők száma korlátozott a laptopok száma miatt. 5 fő részére tudunk gépet biztosítani, de akár 8 fő oktatása is lehetséges, ha a jelentkező saját laptopot hoz. Ha többen jelentkeznek, akkor a jelentkezés sorrendjét vesszük alapul, a lemaradókat pedig regisztráljuk és igyekszünk számukra újabb tanfolyamot szervezni, a lehetőségeink szerint, minél előbb.

Kérjük jelentkezéskor feltüntetni, hogy tudsz-e saját laptopot hozni a tanfolyamra!

Ha a minimális létszám (5 fő) nem jön össze, akkor sajnos nem áll módunkban a tanfolyamot elindítani.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Tisztelettel

Perger Ádám tanfolyami oktató és Szalainé Bodor Edit könyvtáros, a tanfolyam szervezője

 

Fazekas-Leitner Viktória  megyei titkár