Már kisállat-napköziben is lehetsz önkéntes Svédországban!

Svédországban a háziasított állatfajokat törvény védi, melyből eredően kutyát, macskát nem lehet egyedül hagyni több mint 5 órán át. Jó kérdés persze, hogy ezt ki ellenőrzi? A svédeknek azonban nem kell ellenőr ahhoz, hogy betartsák a szabályokat. A törvényeikkel egyetértő társadalommal van dolgunk, így Svédországban általános dolog lett a kisállat-napközi.
Most itt a lehetőség arra, hogy ennek a rendszernek a részévé válj az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) keretében!

A megváltozott munkaképességű személyekkel foglalkozó, svéd Funkibator Alapítvány az általa működtetett, főként kutyákat fogadó kisállat-napközibe vár önkéntest a program keretében. Ha Te leszel a kiválasztott önkéntes, a kisállatok mellett az alapítvány hétköznapi ügyeibe is betekintést nyerhetsz, pl. rendezvényszervezés, adminisztráció, marketing.

Részletek angol nyelven ITT.

Az Erasmus+ EVS program egy sajátos, nem-formális keretek között történő tanulást támogató program, melynek során az önkéntesek teljes ellátást, zsebpénzt, nyelvi képzést, biztosítást, utazási támogatást kapnak. Ennek részleteit itt találod: EVS-támogatás

Olyan 18 és 30 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk, akik

  • szeretik a természetet, az állatokat és a növényeket;

  • ötletesek és rugalmasak;

  • a gazdik számára szervezett programokban is szívesen részt vesznek.

A részletes felhívás itt érhető el: EVS Funkibator
A projektről további részleteket találsz: ITT

Az önkéntesség kezdő időpontja: 2016. január, időtartama: januártól decemberig.

Jelentkezési határidő: 2015. november 2.

A jelentkezés folyamata:

  1. A Fiatalok a Vidékért Egyesület általános EVS jelentkezési lapjának (online elérhető) kitöltése: Jelentkezési lap
    A kérdőív utolsó kérdésére (egyéb kérdés) azt írd válaszként, hogy Funkibator.
  2. Angol nyelvű önéletrajz, fotóval. Az önéletrajz készítéséhez hasznos tanácsokat, mintákat találsz itt: Tanácsok és önéletrajzminták
  3. Angol nyelvű, a projekt konkrét tartalma és célkitűzései alapján megfogalmazott motivációs levél, melyhez itt találsz segítséget: Segítség a motivációs levélhez
  4. Vedd fel a kapcsolatot a Fiatalok a Vidékért Egyesület EVS-koordinátorával a mokos.bela@fve.hu címen, neki, ill. a vivien.szabo@funkibator.se címre küldd el az önéletrajzod és motivációs leveled!

Amennyiben a jelentkezési folyamattal bármilyen kérdésed van, írj e-mailt EVS-koordinátorunknak a mokos.bela@fve.hu címre.

Ha ez a projekt vagy az EVS-program általában érdekel, szeretnél a jövőben önkéntes lenni, akkor vegyél részt személyesen EVS-tájékoztató napunkon. Az időpontokról érdeklődj honlapunkon, részvételi szándékod jelezd az evs@fve.hu címen!

Az Erasmus+ program keretében működő Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) szabályait és folyamatát könnyen átláthatóvá tesszük számodra a kétórás kiscsoportos tájékoztatón, ahol választ kapsz egyéni kérdéseidre is. Ugyanitt hasznos tanácsokat és szempontokat kapsz a motivációs levél és az önéletrajz elkészítéséhez. A személyes ismeretség a további közös munkánk alapját képezi.

Amennyiben az EVS programról alapvető részleteket szeretnél megtudni, látogass el honlapunkra!

 

Az Európai Önkéntes Szolgálat az Erasmus+ Program keretében valósul meg, az Európai Unió pénzügyi támogatásával. A hirdetés tartalma kizárólag a Fiatalok a Vidékért Egyesület felelőssége, és az Európai Bizottság nem felelős az abban megjelent információkért.

Changing lives. Opening minds.
Erasmus+