2016. november 19-én, Kaposváron, a SINOSZ Somogy Megyei Szervezet klubtermében tartották meg a Hallássérültek Filmszemléjét.

A filmszemlére 14 alkotó összesen 22 filmmel nevezett be a határidőig. A megnyitón Máté-Mártonné Iványi Katalin megyei elnök köszöntötte a jelenlévőket, majd Sándor Gábor, a szemle szervezője ismertette a programot. Két vetítési blokkal és a közbeeső rövid szünettel zajlott a telt házas filmvetítés.

Játékfilmeket, útifilmeket, dokumentumfilmeket és burleszkfilmeket is láthatott a szép számú közönség. A zsűrinek nehéz dolga volt kielemezni a műfajilag vegyes filmeket. A zsűri tagjai Vincze Tamás, Sólyom Dezső és Arató Miklós voltak.

A vetítés után a résztvevők egy hangulatos étteremben finom ebéddel csillapíthatták az éhségüket. A zsűri ezt követően kivonult értékelni a filmeket és végül meghozta a döntését, ki milyen filmmel érdemelte ki a díjat. A várva várt eredményhirdetésen kiosztották az Oscar szobrocskákat és kis ajándékot is.

Íme a díjazottak:

  • Kárpáti Árpád Álmos és barátai (Előd, Ábel, Áron, Mikes és Renáta): Az összefogás – rendezésért/stábmunkáért

  • Szűcs János és Grassy Mária: Balatoni körút – filmszerkesztésért

  • Falkus Zoltán: A kéz ereje – filmbeli üzenetért

  • Sándor Tamás: Sebesség 2 – filmvágásért

  • Szűcs János: Havazás és Trabantlapátozás – filmnarrációért

Gratulálunk a díjazottaknak és minden alkotónak a benevezett filmekhez! Köszönjük a zsűri munkáját, valamint a szervezőknek, tolmácsoknak is.

 

Sándor Gábor elnökségi tag