A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Mosonmagyaróvári Helyi Szervezetében Dr. Horváth Éva fül-orr-gégész szakorvos – a T.É.M.A. projekt keretében – előadást tartott, majd a program résztvevői kötetlen beszélgetésen vettek részt a „Ne kiabálj!”-helyzetről.

Az elmúlt évben mosonmagyaróvári kórház Fül-Orr-Gégészeti szakrendelése új fül-orr-gégész szakorvost kapott  Dr. Horváth Éva személyében. Ez a beszélgetés az ismeretterjesztési cél mellett azért is jött létre, hogy tagjaink személyesen is megismerjék doktornőt.

A rendezvény kezdetén bemutatkozott a doktornő, röviden beszélt a munkahelyéről és a munkájáról. Ezt követte egy rövid előadás, amelynek fő témaköre a beszédmegértési gondok voltak. A kötetlen beszélgetésben többek között elhangzott, “vajon miért hisszük azt, hogy kiabálunk, amikor beszédünket egy ép, halló ember suttogásnak hallja”. Ennek megértetésére a hallókészülékek működési módját próbálta elmagyarázni nekünk a doktornő, hiszen ebből is fakadnak ezek a gondok. Javaslatok hangzottak el arról, hogy hogyan tudjuk ezeket a problémákat enyhíteni.

A beszédmegértési problémákról sok hasznos gondolattal lettek gazdagabbak a rendezvényen résztvevő mosonmagyaróvári hallássérültek.

Fleischer Mónika, ügyintéző – Mosonmagyaróvár