A SINOSZ Mosonmagyaróvári Helyi Szervezetének klubhelyiségében 2015. október 1-jén egy különleges foglalkozást tartott Rácz Éva hang- és rezgésterapeuta.

Tagjaink kíváncsian várták, hogy vajon mi fog történni ezen a csoportterápiás programon, amelyen egy számunkra teljesen ismeretlen világgal ismerkedtek meg.

Nagy készülődéssel álltunk neki a hang- és rezgésterápiának, mivel ezt a terápiát fekvő helyzetben a legjobb végezni, ezért mindenki elkészítette a saját fekhelyét. Majd szépen mindenki elcsendesedett és várta, hogy most mi fog történni.

Köztudott, hogy a nem halló emberek is érzékelik a hangot a rezgés útján, a levegőn keresztül. Ezek a rezgések segítik egészségünk megőrzését, sőt bizonyos problémák kezelésére is alkalmasak.

Hallássérült tagjaink a kezelés alatt teljes csendben figyeltek a légzésükre, és mindenki elkezdte érezni a rezgéseket, ki erősebben, ki kevésbé. Mindannyian érdekes érzésekről beszéltünk a terápia végén, amelyeket nem is tudtunk körülírni sem. Csak annyit éreztünk, hogy kipihentük magukat, feltöltődtünk és nyugodttá váltunk.

Ez az alkalom teljesen új élményeket és tapasztalatokat adott nekünk, hallássérülteknek.

Vámos Imréné, helyi elnök – Mosonmagyaróvár