Kellemesen visszafogott meleg napon tornáztunk a nyár végén az újszegedi Liget egyik árnyas tisztásán. 2021. augusztus 26-án a SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete sportos délutánján ügyességi, erősítő, egyensúlyozást fejlesztő gyakorlatokat végeztek a program résztvevői Tyukász Brigitta gyógytornász irányításával.

Változatos mozgássorozattal készült “tornafelelősünk”, a magyarázatok segítettek, mikor mire érdemes figyelni, mely izomcsoportoknál összpontosul a nyújtás vagy erőkifejtés. A különböző erősségű szalagok is változatosságot csempésztek a tornába, a végén pedig a vidámsághoz is hozzájárultak az egyensúlyfejlesztő gyakorlatnál, amelynél körben állva kellett fél lábon megtartani az egyensúlyt, miközben próbára tették a résztvevők a szomszédjaik ügyességét – közvetve pedig mindenki hatással volt az összes körben állóra. Különösen nehéz volt az összpontosítás, hiszen nevetés közben könnyebben dőlt mindenki jobbra-balra, viszont így a nevetőizmok is edződhettek.

Vidám átmozgató délutánunk remek hangulatát köszönjük minden résztvevőnek, a gyakorlatok vezetését Tyukász Brigittának, a jelnyelvi akadálymentesítést Vörös Krisztinának és Zólyomi Nikolettnek.

A mozgás örömét a SINOSZ SzÉP keretéből valósítottuk meg ezen a verőfényes nyári napon, köszönjük szépen a lehetőséget.

KÉPEINK ÉS VIDÁM VIDEÓNK IDE KATTINTVA TALÁLHATÓK