[youtube id=”7rCBBZvn50Q” width=”781″ height=”439″ autoplay=”no” api_params=”&rel=0 ” class=””]

Figyelem!

A már közölt mellett még egy időpontban láthatjátok jelnyelvi tolmácsolással a Harisnyás Pippit:

2016. április 14-én, csütörtökön 15 órától.


 

A Pesti Magyar Színház kinyitotta kapuit a hallássérültek számára!

A színház 2015. évben, a látássérült nézők számára új technikai eszköz beszerzésével indította el akadálymentesítési projektjét.
2016. év elején a Hallássérültek Kultúrájáért Alapítvány megkereste a színház igazgatóját és kezdeményezésük tárt karokra talált, így ebben az évben elindult az akadálymentesítés a hallássérültek számára is. Ami különleges ebben a témában, az az, hogy a Pesti Magyar Színházban rendszeresen láthatók majd színdarabok akadálymentesített formában.

Máris ajánlunk egy előadást:

2016. március 18-án 15 órai kezdettel a Harisnyás Pippi c. gyermekdarabot jelnyelvi tolmácsolással, a siket és a nagyothalló nézők számára  nagyon kedvezményesen váltható jegyekkel lehet megtekinteni.

Az előadás időtartama: 2 és fél óra, egy szünettel.
Helyszín: Magyar Színház (Budapest, VII. ker., Hevesi Sándor tér 4.)

Hallássérültek számára csupán a jegyár 50%-át kell fizetni (1500 Ft/fő).

Jegyek rendelhetők

A színdarabhoz a jelnyelvi tolmácsot a színház biztosítja Takács Erika személyében.

Novák Eszter, a darab rendezője írta:

„Az is szerencsés, hogy maga a darab ihletett, tehetséges történet, amely a kamaszodó gyerekek titkos vágyait, problémáit fogalmazza meg. Önállóság, szabadság, barátság – mindenről szó esik, ami igazán fontos a számukra. Ráadásul mi nem voltunk restek, hogy folyamatosan szórakoztassuk őket, ébren tartsuk a kíváncsiságukat.”

Röviden a főszereplőről és a darabról:

Harisnyás Pippi különös ismertetőjelei: vörös copfos, szeplős, felemás harisnyát és kétszer nagyobb cipőt visel, mint a lába. Rakoncátlan és eleven, de mindig helyén az esze és a szíve. A barátaiért bármit megtenne. Járt már a világon mindenütt, de még sohasem járt iskolába, pedig majdnem tízéves. Ő a világ legerősebb kislánya. Egyedül él otthonában, a Villekulla villában. Mégsem egészen egyedül: vele él pöttyös lova és Nilsson úr, a majom. Aki szeretne megismerkedni evvel a különleges kis emberrel, annak nyitva áll a háza, és a Magyar Színház nézőtere.

“Az előadást felnőttek csak gyermekfelügyelettel látogathatják!”

Mindenkit szeretettel várnak!