Újabb túrára indulunk a SINOSZ Heves Megyei Szervezetének tagjaival. Most nem tavak körül járunk, hanem felutazunk a Bükkbe, Répáshutára, ahol megnézzük a 2021-ben nyílt Bükki Csillagdát.

Időpontunk: 2022. augusztus 6., szombat

A Bükki Csillagda komplex programja 2 órát ölel fel tárlatvezetéssel, amelyben megtekinthetjük a 200 négyzetméter alapterületű Éltető csillagunk című tárlatot, részt vehetünk interaktív kiállításon és megnézhetjük az égbolt csodáit a planetáriumi vetítésen, a kupolában.

Kérek mindenkit, hozza magával a SINOSZ-igazolványát, melynek felmutatásával 100,- forintos regisztrációs jegyet tud venni! Kísérőknek nincs kedvezmény, csak tagoknak! A tárlatvezetést a SINOSZ SzÉP pályázati támogatásával biztosítjuk.

A 10.00-kor induló tárlatvezetés után, délben lemegyünk ebédelni Répáshutára, a Vadász Étterembe, ami nem kötelező, fakultatív program (ha szendvicset hozol magaddal, azt is el lehet fogyasztani).
14.00 órára visszatérünk a Csillagdához, ahonnan indul egy túra a Bolygótúra tanösvényen, melyet gyerekeknek készítettek, de így korosabb tagjainknak is ajánlott. A tanösvényi séta időtartama max. 2 órás.

Utazási információk:
Odaút:
Gyülekező Egerben: 8.00-8.30 között a buszpályaudvaron, az autóval indulóknak is!
Indulás:  8.30-kor Egerből induló menetrend szerinti autóbusszal és autókkal
Érkezés: 9.20-kor Répáshuta Bükki Csillagda buszmegállójába
Visszaút:
Indulás: 17.25-kor Répáshutáról induló menetrend szerinti autóbusszal és autókkal
Érkezés: 18.20-kor Eger buszpályaudvarra

Jelentkezési határidő: július 22-ig, e-mailen vagy telefonon, a megszokott elérhetőségeken!

A program jelnyelvi tolmácsolással akadálymentesített, mindenkit szeretettel várunk.