A SINOSZ Fejér Megyei Szervezete – mint az Esélykör (fogyatékosügyi szervezetek hálózata) tagja – idén már negyedik alkalommal, 2019. június 12-én részt vett a székesfehérvári Zichy liget hűs fái alatt megrendezett „Helyünk a világban” – Esélynapon.

A rendezvényt délelőtt 10 órakor Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere két fiatallal együtt nyitotta meg, akik a fogyatékossággal élők nappali intézményében, a Szent Kristóf Házban élnek.

A rendezvényre látogató fiatalok számos foglalkozáson vehettek részt: voltak integrált kézműves-foglalkozások, cukorkakészítés, továbbá érzékenyítő játékok látás-, hallás- és mozgássérült, illetve autizmussal élő résztvevőkkel. A kerekesszékes akadálypályán kívül a terápiás kutyákkal is megismerkedhettek az érdeklődők.

A nap végén a 21 Gramm Akusztik helyi zenekar adott koncertet.

Szervezetünk mellett több szervezet és intézmény is képviseltette magát, többek között a Teljes Élet Szociális Alapítvány, a LÁRKE, a Viktória Rehabilitációs Központ, a Hatpöttyös Étterem, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász fenntartásában működő Szent Kristóf Ház.

Szervezetünket az elnökség tagjai és a SINOSZ Fejér Megyei Jelnyelvi Tolmácsszolgálatának munkatársai képviselték. Sátrunkat általános iskolás gyerekek és szakközépiskolás diákok látogatták meg, ahol játékos, kreatív formában koruknak megfelelő szavakat jelnyelven sajátíthattak el.

A program színvonalát emeltük a Beatrice együttes Azok a boldog szép napok című dalának jelnyelven történő előadásával, Szemánszki Renáta jelnyelvi tolmács közreműködésével, valamint Nemes Nagy Ágnes Nyári rajz című versének jelnyelven történő elszavalásával.