A SINOSZ Hódmezővásárhelyi Helyi Szervezetében két jeles eseményt ötvöztünk 2018. november 9-i programunkon: a Magyar Jelnyelv Napját és a Márton-napi libás vigasságot.

A rendezvényre néhány vállalkozó kedvű tagunk napokig készült, hogy a Lúdas Matyi című mesét jelnyelven előadják. A próbák nem volt zökkenőmentesek, hiszen volt, aki nem tudott eljönni a próbára, mások meg úgy döntöttek egy nappal a bemutató előtt, hogy szerepet cserélnek! Sokat ötleteltek, gyűjtötték a kellékeket, lelkesen tanultak, és csodák csodájára fergeteges kis darabot adtak elő. Az előadás végén nagy ovációt kaptak, mely arra ösztönzi őket, hogy újabb produkcióval készüljenek egy elkövetkezendő alkalomra.

Színészpalántáink: Derék Dénes (Matyi), Spitzer Anita (kettős szerepben fogadós és lókereskedő), Varga László Károly (Döbrögi uraság) és Varga László Károlyné (mesemondó).

Az előadás után Boda Jánosné elnök által készített libazsíros kenyeret ehettünk, lila hagymával és tepertővel gazdagon megpakolva. Eszem-iszommal és családias hangulatú beszélgetésekkel zárult a délután.