2022. május 28-án, a nemzetközi gyermeknap előtti szombaton rendezte meg a SINOSZ Heves Megyei Szervezete a “Tavak körül”, természetjáró programsorozatának 2. kirándulását, a Verpeléti bányatóhoz.

30-an jelentkeztek a SINOSZ SzÉP keretében megszervezett programra, végül azonban jöttek családosan is, de volt, aki unokával érkezett, így a résztvevők létszáma 35 főre nőtt.

Ebből a 35 főből 10 horgász lépett elő, akik régóta horgászó, tapasztalt „veteránok” voltak. De volt, aki most dobta be életében először csaliját a tóba. A horgászverseny 9.00-14.00 között tartott.
Ez idő alatt 13 kirándulni vágyó taggal indultunk útnak a verpeléti Vár-hegy felkutatására. Hosszú utat kellett megtennünk ahhoz, hogy a Vár-hegy közelebb látszódjon. A tengerszint felett 200 méter magasságban található csonka kúp 60 méternyire emelkedik ki környezetéből. A tetőre már néhány perc alatt fel lehetett jutni a korlátokkal szegélyezett sétaúton, de az oda vezető út hosszú volt. A vulkáni kúp kráterének belső falán lávacsatorna felszíni megkövülése látható. A kúp átmérője 250 méter. Fantasztikus látvány fogadott bennünket a gerincen, ahonnan beláthattuk az egész Mátrát.
Mire visszaértünk a kirándulásról, a horgászok már végeztek a versennyel, és összesen több mint 50 kg halat fogtak ki. A bográcsban főtt gulyásleves is elkészült az eredményhirdetésre.

Horgászverseny díjazottaink:

  1. Szeghalmi István – 24,02 kg (kárász, ponty)

  2. Hadobás Zoltán – 11,68 kg (keszeg, kárász, ponty)

  3. Csoma Gyula – 9,74 kg (kárász, ponty)

  4. Domboróczki Bálint – 3,88 kg (kárász)

  5. Szabó Sándor – 3,54 kg (kárász)

Ezek a horgászok fogtak nagy méretű halakat is, melyeket vissza kellett dobni, a sporthorgászat miatt.

A legkiemelkedőbb nagyságú pontyot Csoma Gyula fogta, mely 7,44 kg súlyú volt. Gratulálunk hozzá!

A gyerek horgászoknak is gratulálunk, akiknek a megadott időn jött meg a halfogásuk szerencséje.

Köszönjük Kévés Zsuzsanna jelnyelvi tolmácsnak a kommunikációs akadálymentesítést és a bográcsgulyást, melyet ő készített el. Köszönjük Hadobás Zsoltnak, a Verpeléti Horgász Egyesület elnökének a meghívást és a program lebonyolítását.
Örülünk, hogy ilyen sokan részt vettetek ezen a családi programon, akár egyedül, akár csapatosan. Jó volt újra együtt piknikezni!

Domboróczki Tamásné megyei ügyintéző