Siket és nagyothalló alkotók pályázatait is várják!

I. PARAKÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS – Szabó Szonja emlékére

Országos képzőművészeti pályázat

kiállításon való megjelenési lehetőségre

fogyatékossággal élő amatőr és hivatásos alkotók és művészek számára

 

A pályázatot, közösen, hagyományteremtő szándékkal írta ki a FODISZ (Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége), Tata Város Önkormányzata, a Humanitas SE és a Collegium Pannonicum Alapítvány.

A pályázatra látás-, hallás-, mozgássérült, illetve értelmileg vagy tanulásban akadályozott16 éves kort már betöltött (felső korhatár nincs), amatőr és hivatásos művészek egyaránt nevezhetnek, maximum 3 alkotással, képpel, melyeknél alkalmazott technika szabadon választott.

  • Az országos pályázatra beadandó alkotások előzsűrizésen vesznek részt. Az előzsűrizéshez 2017. április 18-ig kell a pályázóknak adatlappal együtt alkotás(aik)ról fényképet küldeni az iroda@fodisz.hu e-mail címre.
  • A zsűri a beérkezett fotók alapján 2017. április 21-ig hozza meg döntését és értesíti az alkotókat a pályázat eredményéről.
  • A pályázat nyertes alkotásai meghívást kapnak az I. PARAKÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁSra, amely Tatán, az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban, 2017. május 12-én nyílik, és egy hónapig folyamatosan látogatható lesz.
  • A beérkezett pályaművek legkiválóbbjai több felajánló szervezet jóvoltából díjazásban is részesülnek.

A kiállítás és a pályázat célja:

“megmutatni a fogyatékossággal élők körében rejtőzködő tehetségeket, elismerést adni nekik és példát, értékeket felmutatni az ép társadalom számára.”

A szervezők szándéka, hogy a legjobb alkotások vándorkiállítás formájában körbejárják az országot, valamint különböző kiadványok – naptár, képeslap, mesekönyv – is készüljenek a beérkezett pályaművekből.

A pályázatról bővebben a FODISZ honlapján olvashattok: > tovább a felhíváshoz; ill. további részletek a mellékelt „Pályázati kiírás”, valamint a „Pályázati Adatlap” dokumentumokban találhatók.

Letölthető mellékletek: