A 2019-es év 5 város – 5 múzeum programsorozatának utolsó országjáró kirándulása az ősz derekán Tatára vitte a SINOSZ Szentesi Helyi Szervezetének csapatát.

A szép, napos, szeptember közepi szombati napon már reggel 6 órakor elindultunk busszal a SINOSZ Nagyörvény utcai irodája elől, és meg sem álltunk a vizek városáig.

Mozgalmas nap elé néztünk, hisz Tatán már várt ránk előre leegyeztetett városnéző kisvonatunk, ami közel egy órában mutatta meg Tata történelmi belvárosát. Láthattuk az Esterházy-kastélyt, a volt Piarista Rendházat és a Szent Kereszt templomot, mely épületek méltán büszkeségei Tata barokk belvárosának. A vonatos városnézést pedig az ország legrégebbi mesterséges tavának bejárása követte. Csodálatos élmény volt, melyet csak fölözött, hogy megtekinthettük a tó partján álló egykori tatai várat, a ma Kuny Domonkos Múzeumként működő épületet és annak csodákat rejtő kiállításait. Persze mindemellett mindenkinek lehetősége nyílt egy kis pihenésre is és a tó partján, valamint hogy a belvárosban található kisebb-nagyobb vendéglátó egységekben felfrissüljön és fogyasszon kedvére.
Hazafelé pedig még megszakítottuk utunkat egy újabb élménnyel, mégpedig megálltunk a tatabányai Turul-emlékműnél, ahol számos fénykép készült.

Ezzel a kirándulással lezárult az ez évi országjáró programsorozatunk, mely a SINOSZ SzÉP pályázata keretében valósulhatott meg.
Bízunk benne, hogy a következő év során is ennyien fogtok velünk tartani családotokkal és barátaitokkal együtt, valamint köszönjük azon tagjainknak és barátainknak a segítséget, akik nélkül ez a programsorozat nem valósulhatott volna meg.