Mint minden évben, a SINOSZ Somogy Megyei Szervezetének klubhelyiségében 2019. február 9-én is megrendeztük a farsangi jelmezversenyt és bált.

A 17 jelmezes nagy titokban készülődött, nehogy felismerjék őket. A jelmezek nagyon ötletesek voltak, hiszen volt teljes arcot elfedő maszk, arcfestés és köpenyek is díszítették a résztvevőket. A zsűri tájékoztatta a résztvevőket, hogy háromféle kategóriában fog értékelni, melyek gyerek-, felnőtt jelmez- és felnőtt produkció kategória. Emellett közönségdíjat is hirdettek: minden résztvevő titkos szavazással adott sorszámú jelmezesre szavazhatott.

A 3 fős zsűri nehéz helyzetben volt, mint mindig, mire döntés született. Minden jelmezes komolyan vette a versenyt, nagyon felkészültek voltak. A jelmezeseknek fel kellett vonulnia, illetve volt, aki előadással is készült, amin a nézők és a zsűri is jót nevetett. Minden zsűritag külön pontozott, és a végső összesítésből derült ki, ki a legjobb a három kategóriában, vagyis kik érdemelték ki a díjakat, s az ezzel járó hasznos és szép ajándékokat. A gyerekeknél nem született külön díj, hiszen mind nagyon aranyosak és szépek voltak, a jelmezes felnőtteknél a Részeg kalózkapitány nyerte az első díjat. A második díjat az Operaház Fantomja nyerte, a harmadikat pedig a Szabadság-szobor. Azonban volt két különdíjasunk is, akik nyertek. Az egyik ilyen díj ‘a legjobb előadás’ díja volt, amit a Boci, boci tarka  nyert meg, a másik különdíj pedig ‘a legszebb jelmez’ volt, amit az Apáca nyert. De évről évre van közönségdíjas nyertesünk is, amit szintén az Operaház Fantomja nyert meg. A díjak mellett minden jelmezes kapott csokoládét a részvételért.

Nagy örömünkre szolgál, hogy évről évre megrendezhetjük a jelmezversenyt, ahol a tagok önfeledten szórakozhatnak a sokféle színes és vicces jelmezen. Ezután tombolával és tánccal zárult a program.

Várjuk a jövő évi farsangot, hogy meglepjük tagjainkat újabb “meglepetés-jelmezekkel”!