A SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete programján idén is ellátogattunk a Szegedi Füvészkertbe, a XV. Lótusznapok rendezvénynyitó napján, 2022. július 30-án.

Kora délelőtt már a csodás lótuszokban gyönyörködtünk a hűvös, árnyas fák között, a tó partján. A lótusz-effektusra hívta fel egy tábla a figyelmünket, ki is próbáltuk a leírás szerint:

“Ha a lótusz levelére víz kerül, akkor az nem terül szét filmszerűen, hanem – a levél felületének nedvesítése nélkül – cseppekké áll össze és lepereg róla. A cseppek ugyanakkor a növényen található porszennyeződéseket is magukkal sodorják.”

Tettünk egy sétát a tó körül, így a rózsaszínű lótuszok mögött sárga virágút is láthattunk. Természetesen mi is megálltunk egy könnyed nyújtózásra a tóban nyújtózkodó szobornál.
A rózsák kertjében lévő pavilonban origami virágkarkötőt lehetett készíteni, tovább haladva a játszótér mellett ültünk le egy asztalnál – itt kedves tagunk, aki 80. születésnapját ünnepelte ezen a napon, finom süteményekkel vendégelt meg minket, koccintottunk erre a jeles napra, szép évfordulóra, sok boldog évet kívánva neki, továbbra is jó egészségben.
A színpadon indiai zene és tánc nyitotta a programot, a nézőtéren meditációhoz is alkalmas hatalmas párnák várták a kikapcsolódni vágyókat.
A hennafestést is kipróbáltuk, klasszikus indiai díszítés helyett most természetesen a lótuszvirág volt ebben is a fő motívum.
Feltöltődés, kedves hangulatú közös séta, újdonságok felfedezése – idén is kellemes kikapcsolódást nyújtott a program, melyet a SINOSZ SzÉP keretén belül valósítottunk meg.

A LÓTUSZNAPON KÉSZÜLT KÉPEINK IDE KATTINTVA LÁTHATÓK