Szent Iván éjéhez, az év legrövidebb éjszakájához legközelebb eső szombaton,
2021. június 26-án idén már 19. alkalommal, országszerte várja az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakája!

A Múzeumok Éjszakáján az eseményhez csatlakozó múzeumok koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív és családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket, az állandó és időszakos kiállítások mellett. Kora délutántól késő éjszakáig válogathattok a jobbnál jobb programok kínálatából.
A rendezvény honlapján település, múzeum, időpont és programtípus szerint kereshetők az események, valamint
mobilalkalmazás is letölthető.

A SINOSZ tagjai (és a muzeális intézmények díjmentes látogatására jogosult minden fogyatékossággal élő személy) díjmentesen vehetnek részt a legtöbb fővárosi Múzeumok Éjszakája-eseményen.
A rendezvényhez csatlakozó vidéki múzeumok programjain sok helyen szintén ingyenes a tagjaink részvétele. Erről az intézmények önállóan döntenek, ezért kérjük, hogy nézzétek meg a honlapjukat, ill. érdeklődjetek helyben!

A külön díjszabású – általában előzetes regisztrációhoz kötött – eseményekre nem érvényes a díjmentes belépési lehetőség!

Jegyárak a többi résztvevőnek Budapesten:

  • felnőtt karszalag: 1500 Ft
  • gyermek karszalag (6-18 éves kor között érvényes): 800 Ft
  • 6 éves kor alatt ingyenes a belépés

Vidéken: a belépőjegy-információkról közvetlenül az intézményeknél lehet tájékozódni.

Hol lehet karszalagot vásárolni?
A budapesti Múzeumok Éjszakája belépőjegy-karszalagok elővételben is megvásárolhatók a programban részt vevő budapesti múzeumokban és helyszíneken, valamint a jegymester.hu weboldalon is. Vidéken az adott múzeumban lehet jegyet váltani.

Fontos!
A beltéri programok, kiállítások látogatásához védettségi igazolvány és maszkviselés szükséges! Szabadtéri helyszínek esetén a 1,5 méteres távolságtartási előírás érvényes.

A rendezvény weboldalán a fővárosi és a vidéki múzeumok programjait is megtaláljátok:

https://muzej.hu

Jó szórakozást ezen a különleges éjszakán!