Váci Öregdiákok Találkozója volt

Már országszerte híres a váci hagyomány. Nemcsak az országszerte élő váci öregdiákok számára nevezetes ez a nap. Hagyományosan minden május harmadik szombatján délelőtt 10 órától tartjuk az öregdiák-találkozót. Ezt a hagyományt és megszervezését felvállalta a SINOSZ Váci Szervezete, a Cházár András Iskola egyetértésével és segítségével (helyet biztosít számukra).

Mindig nagyon sokan összejövünk. Most több mint 350-en voltunk. Még a külföldre távozott váci öregdiákok sem maradtak el a találkozóról. Jöttek Amerikából, Németországból, Svédországból, Angliából is. Több öregdiák ezt a hagyományt felhasználta, hogy megtartsák az osztálytalálkozót a kerek évfordulók alkalmából. De többen eljöttek az egykori és jelenlegi tanárok, gyermekfelügyelők, nevelőtanárok is. Készségesen körbevezetik a társaságot, hogy megmutassák, mi változott az iskolában. Az egybegyűltek sosem feledkeztek el az adományozásról, amivel kifejezték hálájukat az Alma Mater felé.

Köszönettel tartozunk az iskolának, hogy mindig lehetővé teszi ezt a találkozást. Köszönjük Vác Város Önkormányzat Gazdasági Hivatalának, hogy az étkezést biztosította számunkra.

Van egy szép, a Váci Öregdiákok Találkozóit megörökítő Emlékkönyv, ezt Mikó Gyula Tanár úr kezdeményezte. Ebben szép sorok íródtak a váci öregdiákok tollából. Megható olvasni, hogy mennyire szeretik a váci Alma Matert.

 

Petkéné Baksza Aranka