A SINOSZ Somogy Megyei Szervezetében tavaly a jubileumi rendezvényünkön köszöntöttük az 65 év feletti tagjainkat, idén újra külön idősek napi programunk volt 2021. október 4-én, melyet a SINOSZ SzÉP keretéből szerveztünk meg.

Nagy örömünkre jó sokan eljöttek, 37-en voltak jelen a szépkorú tagjaink, akik sok idő után újra találkoztak és örültek egymásnak.

A program első részében Marai Róbert megyei elnökségi tag konferált, megnyitotta a rendezvényt egy köszöntővel, aztán Máté-Mártonné Iványi Katalin elnök asszony előadást tartott “A járványügyi helyzet hatása az idősekre” címmel, végül tagjaink köszöntőt és idősekkel kapcsolatos verseket mondtak. Akadálymentes műsor volt jelnyelvi tolmács közreműködésével, a verseket pedig kivetítőn is lehetett olvasni.

Az elnökség tagjai meglepetést osztottak szét az ünnepelteknek, aztán idős tagjaink kihúzták, melyik csoportba kerülnek. A program második részében szendvicskészítő versenyt tartottunk: a sorsolás útján kialakult 4 csoportban tagjaink ételalapanyagokból készítettek dekorált szendvicseket. Siket és nagyothalló tagjaink közös öltekkel, együtt díszítették a szendvicseket. Minden csoport kapott jutalmat, és végül elfogyasztották a szendvicseket.

Jól érezték magukat! Kifulladásig beszélgettek egymással a tagok, akik örültek a régen látott tagtársaiknak is.

Szalkai Iván megyei ügyintéző