“Idősebbek is elkezdhetik” címmel sportprogramokat tartottak a SINOSZ Mosonmagyaróvári Helyi Szervezeténél, a T.É.M.A. projekt keretében.

Az egyik sportprogram a mosonmagyaróvári BOTOND Fittness edzőteremben zajlott, ahová mindegyikünk kicsit félve indult. Számunkra ez volt az első ilyen sportprogram. Ráadásul bennünk motoszkált a kérdés, hogy  vajon mit fognak gondolni azok az emberek, akik éppen akkor fognak edzeni? Az átöltözés után mintha elfelejtettük volna a félelmet és örömmel vettük birtokba a “kondi “gépeket.  Segítőink is voltak a gépek használatához, de hamar megismertük és kisajátítottuk egy időre az eszközöket. Két óra edzés után jóleső érzéssel nyugtáztuk, hogy nagyon jól érezzük magunkat, és a két óra mozgás nagyon jó hatással volt ránk. Egy kis történet is színesítette az ottlétünket. Nevezetesen egy, az edzőteremben lévő  hölgy mondta, hogy  ő már 60 éves és ennek ellenére ide jár sportolni. Bátorított bennünket, hogy „nem kell félni az edzőteremtől”, mire egyik tagtársunk azt válaszolta, hogy  “ő már 70 éves is elmúlt és mégis itt van”!
A másik sportprogram keretében megismertük a „nordic walking” sétabotok használatát egy előadás keretében, amelyet Szabó Gábor edző tartott, aki többféle „nordic walking”-botot hozott bemutatni. Nagyon fontos tudni ennek a sporteszköznek a helyes használatát ahhoz, hogy kihasználjuk a rengeteg jó hatást, amit elérhetünk vele. Az előadó elmondta azt is, hogy a „nordic walking”-botok  gyakorlati használata külön órákon történhet.
A sportprogramokat a mosonmagyaróvári Május 1. parkban levő szabadtéri, felnőtt játszótér-látogatással zártuk, ahol  szintén megmozgattuk izmainkat.
Vámos Imréné
helyi elnök, Mosonmagyaróvár