A SINOSZ Győri Helyi Szervezete az idősek világnapja alkalmából rendezett ünnepséget 2021. október 16-án, szombaton, Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetünk klubhelyiségében.

Jagodics Rezsőné helyi elnök fogadta az érkező idős és középkorú részt vevő tagokat is. Köszöntő beszédében elhangzott, hogy az időseket ünnepeljük, akik ugyanolyan hasznos és meghatározó tagjai a közösségünknek, akik még aktívan részt vesznek az életünkben. Fontosnak tartja, hogy a közösségben béke és szeretet legyen, és egymásnak is segítsenek a tagok, ha valamilyen rendezvény van. Elmondta azt is, hogy ez a rendezvény a SINOSZ SzÉP keretéből valósul meg.

Orbán Evelin megyei ügyintéző ismertette a jelenlévőkkel, hogy az ENSZ 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Napjainkban 600 millió 60 éven felüli él világszerte, Magyarországon is sok idős ember él, kb. 2 millióan. Elöregedő társadalomban élünk.
Három idézetet jelnyelven mutatott be:

“Az ifjú emberek szemében láng rajong, ámde a vén szeme világossággal árad.”

“Az öregség valójában nem az élet vége, hanem a koronája.”

“Az időskor a megértés és a befogadás kora.”

Jagodics Rezsőné helyi elnök átadta az idős tagoknak készített tárgyakat. Majd az aktív korúakkal együtt zsíros kenyeret és meleg teát készítettek, valamint kávéval is kínálták a résztvevőket. Minden vendég otthonról hozott süteménnyel is kedveskedett a közösségnek.

Jóízűen és vidáman beszélgettek egymással és fotóztak a tagjaink, majd az esti órákban hazaindultak pihenni.

Pázmándi János vendégünk a köszöntőknél jelnyelvről magyar nyelvre segített tolmácsolni a nagyothalló résztvevőknek. Ezúton is köszönjük neki a közreműködést.

Beszámolót írta: Orbán Evelin megyei ügyintéző
A program a SINOSZ SzÉP keretében valósult meg.