Egy kellemes, szeptemberi napon, a T.É.M.A. projekt keretén belül ifjúsági találkozó volt Nyíregyházán! Vörös Viktória és Hetrovitz Máté, budapesti hallássérült fiatalok látogattak el a megyei szervezethez.

Először a jelenlévők bemutatkoztak, majd arról beszélgettünk, hogy kinek milyen nehézséget okoz a hallássérülése. Szituációs játékkal próbáltuk meg a mindennapi életben felmerülő problémákat bemutatni. 2 csapat játszott: egy-egy nehézséget kellett eljátszani és a másik csapatnak ki kellett azt találnia.

Ebéd után a SINOSZ-ról beszélgettünk. Miben segíti a fiatalokat? Kit és hol kell keresni, ha segítség kell? Viki nagyon sok hasznos információt adott át ezzel kapcsolatban is a jelenlevőknek.

A program utolsó témájaként Máté a nemzetközi jelnyelv* sajátosságairól beszélt. Miben különbözik, és miben hasonlít a nemzetközi* és a magyar jelnyelv? Érdekes dolgok hangzottak el ekkor is.

A napot egy közös biliárdozással zártuk, nagyon jó hangulatban! Köszönjük az aktív részvételt!

* Valójában nem beszélhetünk tényleges nemzetközi jelnyelvről, nyelvészeti szempontból helyesebb a nemzetközi jelek kifejezés használata.