2016 az ifjúság éve a SINOSZ-nál,  így a T.É.M.A. pályázat keretében egy szombat délutánon ifjúsági napot tartottunk Zalaegerszegen. A Zala megyei fiatalok kis csapata lelkesen vett részt a Vörös Viktória budapesti, hallássérült fiatal által vezetett programon.

A jelentkezők először bemutatkoztak Vikinek és röviden meséltek magukról, az iskoláról, érdeklődési körükről. Csoportos beszélgetésben feltárták, kinek milyen nehézségei merültek fel a hallássérülésével kapcsolatban. Csapatokba rendeződve szituációs játékokkal mutatták be azokat az élethelyzeteket, amik jellemzően problémát okoznak a mindennapi életben, ezt a többi csapatnak fel kellett ismerniük, és végül szerepcserével megtalálták a megoldást.

Viki elmondta, hogy a SINOSZ miben segíti a fiatalokat, valamint kit és hol kell keresni, ha segítség kell. Szó esett az EUDY-ról, a nemzetközi jelnyelvről, és arról, hogy van lehetősége a fiataloknak külföldön megismerkedni sorstársakkal, ezáltal is kinyílik a világ, és új tapasztalatokat szerezhet az ember, melyeket itthon is hasznosíthat.

Délután bowlingozni mentünk, ami mindenkinek nagyon jól ment.

Pummerné Gróf Katalin megyei titkár