A SINOSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete 2016. november 19-én 10 órától a T.É.M.A. projekt keretében „IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓT” tartott,  amely első részének a SINOSZ győri klubhelyisége adott otthont.

Horváth Ferenc, a SINOSZ megyei elnöke megnyitójában üdvözölte a fiatalokat és méltatta a találkozó jelentőségét. Kérte a fiatalokat, hogy a helyi és regionális programokat kísérjék figyelemmel és gyakrabban vegyenek ezeken részt.

2016 a SINOSZ-nál az „Ifjúság Éve”, ezért a program célközönsége a 35 év alatti fiatal hallássérültek voltak. A közvetlen, fiatalos légkörű találkozón 9 fő hallássérült fiatal vett részt.

Már a résztvevők bemutatkozásának az újszerűsége is előrevetítette, hogy a program témaköreinek a feldolgozása nem a szokásos módon fog történni. A fiatalokat érintő problémák, nehézségek feltárása szerepjátékkal történt, amelyeket a fiatalok nagy odaadással végeztek. Sok értékes, jövőbemutató információ hangzott el.

A délelőtt befejezéseként a programot vezető Vörös Viki adott tájékoztatást a fiataloknak a SINOSZ munkaerő-piaci szolgáltatásáról, az esélyegyenlőségről, a jogsegélyszolgálatról és az EUDY Európai Ifjúsági Szövetségről.

A találkozó második része a győri FAMULUS HOTELBEN ebéddel folytatódott és az azt követő 2 órás sportprogrammal (bowling) zárult.

A fiatalok a jól sikerült találkozón információkkal, élményekkel gazdagodtak. Lehetőség adódott arra is, hogy a fiatal hallássérültek találkozzanak, és együtt részesei lehessenek a SINOSZ egyik programjának a sikeres megvalósításában. Elhangzott a fiatalok részéről, hogy szükség lenne a jövőben is hasonló, a fiataloknak szóló célzott programokra.

Köszönjük Vörös Vikinek a közreműködését és a program vezetését, amelyet színvonalasan oldott meg.

Köszönjük a Máltai Szeretetszolgálat Jelnyelvi Tolmácsszolgálat munkatársainak a jelnyelvi tolmácsolást.

                                                                                                                             Magyar Balázs megyei titkár