Figyelem! Október végétől több kormányablak bezárt kb. 4,5 hónapra.
December 22. és január 8. között még több kormányablak működése fog szünetelni. Ebben az időszakban az egész országban csak 60 kormányablak és a Központi Okmányiroda fog ügyfélfogadást tartani! Egyes polgármesteri hivatalok is zárva lehetnek, a földhivatalokban pedig még január 9-én is szünetel a félfogadás!

A megnövekedett energiaárak az állami intézmények számára is nehézséget okoznak. Ezért a Kormány több olyan intézkedést is hozott, melyek célja az energiafogyasztás csökkentése az állami intézményekben.

Az egyik döntés, hogy a kisebb forgalmú kormányablakok és okmányirodák október 29-től március 17-ig bezártak, ebben az időszakban nem fogadnak ügyfeleket. Ezért mielőtt az ügyeidet intéznéd, nézz utána, hogy melyik ügyfélszolgálat van nyitva a közeledben!

—•—•—•—•—•—•—•—

Egy másik intézkedésével a Kormány 2,5 hetes igazgatási szünetet rendelt el, amely karácsony előtt elkezdődik: december 22-től január 8-ig csak kevés kormányablak lesz nyitva!

Mely kormányablakok lesznek nyitva és mikor?

AZ IGAZGATÁSI SZÜNETBEN NYITVA TARTÓ KOMÁNYABLAKOK LISTÁJA ITT

Ez a 2,5 hét szünet nem számít bele az ügyintézési határidőbe. Ha viszont folyamatban van valamilyen közigazgatási ügyed, az ügyintézési határidő meghosszabbodik ezzel a 2,5 héttel. Például ha a fogyatékossági támogatás iránti kérelemről december 23-ig kellene döntenie a kormányhivatalnak, akkor e rendelet alapján január 10-ig kitolódik ez a határidő.

A krízishelyzetek elhárításával összefüggő feladatokat a kormányhivatalok az igazgatási szünet idején is elvégzik, mint például az áldozatsegítés, a munkavédelem, a fogyasztóvédelem, illetve a Családvédelmi Szolgálatok is ellátják feladataikat.

Bővebb, és mindig friss információt a www.kormanyablak.hu honlapon találsz.