A Kesina csapat horgászai nagy fölénnyel megnyerték a II. Tíz-tó feeder kupa versenyét!

2017. július 1-jén, szombati napon megrendezésre került a II. Tíz-tó feeder kupa. Tavaly 18 horgász vett részt a versenyben, idén 28 lelkes horgász már kora reggel gyülekezett a bajai Tíz-tó partján. A bajaiakon kívül messziről is érkeztek versenyzők: Miskolcról, Budapestről, Szegedről, Szekszárdról, Kecskemétről és Kaposvárról.

Kora reggel a szakadó eső sem vette el a kedvüket, a gyülekező után a két szervező, Móczó Csaba és Fülöp Attila ismertette a versenyszabályokat, majd a jelentkező horgászok sorszámot húztak és a kihúzott sorszámú horgászhelyekhez mentek helyet foglalni. A verseny kezdete előtt előkészítették az etetőanyagokat a titkos receptjeik szerint és felszerelték a fenekezős készségeket.

8 óra előtt 5 perccel az önkéntesek kézzel integettek, ami a verseny kezdete előtti etetést jelentette: ebben az 5 percben a megfelelő és tetszőleges helyre bedobták a titkos összetevőjű etetőanyagot. 8 órakor sárga zászló lengetését látták a horgászok, ezzel elkezdődött a verseny I. fordulója.

8 óra körül a gomolyfelhőzet elvonult, elkezdődött a napsütéses idő, estig is gyönyörű idő maradt. A Tíz-tó horgásztó egyik felénél Trkala Katalin és Grassy Mária bajai tagok voltak a mérlegelők, másik felénél pedig a kecskeméti tagok, Paksi Csaba és Domián László. Ahol kapás volt, odamentek az önkéntesek, kíméletesen súlyra mérték a halakat, majd szépen visszaengedték őket a vízbe.

12 órakor vége lett az I. fordulónak, amit piros zászlóval jeleztek; ekkor a versenyzők ebédet kaptak. Turányi Zoltán bajai helyi elnök bográcsban készítette és főzte a gulyáslevest. Mindenki jóízűen falatozott, a horgászok fogási élményeket beszélgettek egymást között, majd fél 2-kor, sárga zászlós jelzéssel folytatódott a verseny a II. fordulóval.

Fél 6-kor, a piros zászló újabb meglengetésével vége lett a II. fordulónak, majd eredményhirdetés következett, ahol az I. és II. forduló összeredménye alapján átadták a díjakat.

Fülöp Attila és Móczó Csaba szervezők megköszönték az önkénteseknek az önzetlen munkájukat: Grassy Mária, Trkala Katalin, Domián László, Paksi Csaba, Turányi Zoltán.

Eredményhirdetés:

12,13 kg-mal 6. helyezést ért el a kecskeméti tag, Szebellédi Zoltán (Kesina csapattag)

12,615 kg-mal 5. helyezést ért el a budapesti horgász, Filákovity Zsolt (BHSHE csapattag)

16,175 kg-mal 4. helyezést ért el Zsiborács Zoltán (kaposvári csapattag)

18,44 kg-mal bronzérmes lett a bajai tag, Bazsa Tibor (Kesina csapattag)

23,98 kg-mal ezüstérmes lett a kecskeméti tag, Bleszák Csaba (Kesina csapattag)

31,685 kg-mal a II. Tíz-tó feeder kupa bajnoka a kecskeméti tag, Szebellédi Ádám lett (Kesina csapattag).

A II. Tíz-tó feeder kupa legnagyobb halának díját Szebellédi Zoltán nyerte meg.

A horgászok összesen 188 kg halat fogtak 8 óra alatt, ami nagy teljesítmény. Közel félszázan vettek részt a programon.

Mindenkinek gratulálunk a szép eredményekért!

Facebookon megtekinthetitek a képeket: ITT.

Külön köszönet a bajai Tíz-tó tulajdonosának, és a SINOSZ-nak a támogatásért. És szintén köszönet Fülöp Attilának (bajai tagnak) és Móczó Csabának (kecskeméti tagnak) a verseny szervezéséért.

Gál Franciska megyei titkár