2019. október 19-én, a szokásos szombati klubnapon gyűltek össze baranyai nagyothalló tagjaink, hogy részt vegyenek a SINOSZ és a Sonova Audiological Care Hungary Kft. közös szervezésében zajló előadáson.

A Baranya Megyei Szervezetben már hagyománnyá vált, hogy évente 1-2 alkalommal biztosítunk alkalmat, hogy a nagyothalló érdeklődők feltehessék kérdéseiket és tájékozódhassanak az újabb lehetőségekről, illetve feleleveníthessék a régebben hallottakat.

Csapóné Varga Szilvia, mint mindig, nagy szeretettel és odafigyeléssel készült a programra. Erre az alkalomra egy videófilmet hozott, ami körüljárta a nagyothallás problémáját, a felismeréstől a beavatkozásig. A kisfilm bátran beszélt a „járulékos” pszichés problémákról, amikkel minden alkalommal szembe kell néznie annak, akinek ilyen módon áll be változás az életvitelében. A problémamegoldásban próbált segíteni, amelyben nemcsak az érintett személynek van szerepe, de családon belül is nagy odafigyelést igényel, hiszen a gyógyulásban, rehabilitációban a családnak és a környezetnek hatalmas ereje van.     

A családias hangulatban zajló programon mindenki személyre szabott tanáccsal, segítséggel és meglepetés ajándékkal lett gazdagabb. Az előadás után a szokásos evés-ivással, jóízű beszélgetéssel folytatódott a nagyothallók klubdélutánja.