A Budapest International Documentary Festival

immár 4. alkalommal várja a dokumentumfilmek szerelmeseit!

Valamennyi filmet magyar és angol felirattal vetítik.

A Fesztivál a világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egész estés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi versenye és fóruma, ill. e filmek magyarországi premierje.

Időpont:

2018. január 23. és 28. között

Helyszín:

Cinema City Aréna Budapest

A közönség minden vetítés után a film kulisszatitkairól kérdezheti a meghívott alkotókat. A filmek versenyében rangos szaktekintélyekből álló zsűri dönt a díjakról.

A gazdag és változatos filmes programban magyar filmeket is találunk, 2 film pedig hallássérült vonatkozású: az egyik egy grúz siket kisfiúról, a másik egy cseh siketvak férfiról szól:

Hallgass a csendre! / Listen to the Silence

Álmai mindnyájunknak vannak, de valóra váltani őket, különösen, ha senki sem hisz bennük, csak keveseknek adatik meg. Így van ezzel a 9 éves Luka is, akinek álma, hogy a világot jelentő deszkákra lépve táncolhasson. Ez az egyetlen lehetősége a siketek iskolájába járó, bentlakó kisfiúnak, hogy a nagyvilágból ő is kivehesse a részét. Még, ha oly nehéz is számára a zene ritmusának megérzése, Luka nem adja fel. A siket kisfiú titkos álmáról szóló történet bizonyosan nem talál süket fülekre.

A film teljes ismertetője: Hallgass a csendre!
Videóelőzetes: Listen to the Silence

Vetítések:

  • 2018. január 24. l 12-es terem l 14.00
  • 2018. január 25. l 11-es terem l 16.30

Nevem Éhes Bölény / My name is Hungry Buffalo

Tragikomikus film a cseh férfiról, aki megtanult szemek nélkül is látni. Hungry Buffalo születésétől fogva vak, és a hallása is romlik. Egyik Braille-írással íródott indiános könyvet a másik után olvassa, mígnem az egyikben rábukkan Blackhorse-ra, a navajo gyógyítóra, aki beleegyezik, hogy elvégez rajta egy szertartást, amely javíthat hallásán. „Nevem Hungry Buffalo” – mutatkozik be hősünk kivétel nélkül mindenkinek. Az indiánok nehezen értik meg, amit mond, de vidáman nevetnek vele, hiszen életöröme ragályos. Csak Blackhorse távolságtartó. Nem hisz ebben az európai romantikus locsogásban…

A film ismertetője: Nevem Éhes Bölény
Videóelőzetes: My name is Hungry Buffalo

Vetítések:

  • 2018. január 25. l 13-as terem l 17.30
  • 2018. január 26. l 10-es terem l 12.30

Jegyár: 1.320,- Ft/film, de kedvezményes csomagajánlatokat és csoportos jegyárakat is kínálnak az érdeklődőknek.

Jegyinformáció és jegyfoglalás a vetítésekre: JEGYVÁSÁRLÁS

Minden további információ elérhető a Fesztivál honlapján: www.bidf.hu

A Fesztivál szervezői szeretettel várják a siket és nagyothalló nézőket is!

Te is ott leszel? ⇒ Facebook-esemény