Figyelem, a május 13-i előadás technikai okok miatt elmarad! A május 14-i előadást nem érinti a változás. A színház elnézést kér a kellemetlenségért, és szeretettel vár mindenkit egy újabb időpontban:

Az elmaradt előadás helyett

május 15-én délután 3 órától lesz tolmácsolt előadás.


 

A Pesti Magyar Színházban ismét akadálymentesített előadással, jelnyelvi tolmácsolással várják a hallássérült nézőket, májusban 2 alkalommal!

Családi program 0-99 éves korig!A-muzsika-hangja_nagy-felbontasu-plakát

A muzsika hangja – musical két részben

jelnyelvi tolmácsolással

 május 13-án este 7 órától*

és május 14-én délután 3 órától

* új időpont: május 15-én délután 3 órától

a Pesti Magyar Színházban.

 

Hallássérülteknek 50% kedvezményt ad a színház, így csupán 1750 Ft a jegyár.
A kísérők 25% kedvezménnyel válthatnak jegyet.

Jegyigénylés: a tolmacsolteloadas@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni.
Jegyek korlátozott számban!

Jelnyelvi tolmács: Vörös Zsolt

A darabról:

Maria, az életvidám, folyton izgő-mozgó apácanövendék bármennyire is igyekszik, nem igazán találja a helyét a zárdában. Lebbenékeny fiatalsága, szabadságvágya újabb és újabb kalandozásokra csábítja, s szívesebben tölti az idejét a környező hegyekben, mint a zárda falai között, ahol álmodozó természetével folyamatosan galibát okoz. Főnökasszonya ezért elszegődteti nevelőnőnek a szigorú von Trapp kapitány gyermekei mellé. Maria izgatottan érkezik meg az elegáns kastélyba, ahol anyai szív és gondoskodás híján katonás fegyelem uralkodik. A lány, hogy ráébressze a gyerekeket az élet valódi szépségeire, énekelni tanítja őket, és arra, hogy mindig bátran képviseljék az elveiket és vágyaikat, egyéniségüket pedig ne engedjék hamis szabályok közé szorítani. A kapitány eleinte nem nézi jó szemmel Maria nevelési módszereit, ám lassacskán az ő kapcsolatuk is megváltozik… Csakhogy közben már a második világháború viharfelhői gyülekeznek az idilli ausztriai hegyek fölött.
A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Ez az üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet igazi gyöngyszem szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről!

Szereposztás és további információk a Pesti Magyar Színház honlapján.

Hasznos tudnivalók:

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!