A SINOSZ Békés Megyei Szervezetének tagjai júniusban horgásztak először a békéscsabai Néveri Horgásztavon. Bár nem fogtak sok halat, mégis mindenki vissza akart menni és egy újabb napot ott tölteni, így szeptemberben megrendeztük az év második megyei horgászversenyét.

Talán a napsütéses időnek volt köszönhető, hogy még többen voltunk, mint az első alkalommal. A sorsolást követően mindenki elfoglalta a horgászállását, és előkerültek a különböző etetőanyagok és csalik. Három bottal lehetett versenybe szállni. Két fenekezős és egy úszós bot volt engedélyezve személyenként. A halak próbára tették a horgászok türelmét, mert már szállt az ebéd illata, de hal még nem akadt a horogra.

Egyszer csak megtört a nyugalom és izgatottan húzott ki az egyik versenyző egy halat, majd a másik, és szépen lassan, egymás után többen is jelezték, hogy kapásuk van. A halőr le is mérte a “zsákmányt”,  és délután ötre megszületett a verseny eredménye:

  1. Varga István – 6,08 kg
  2. Varjú Károly – 5,3 kg
  3. Németh Tibor – 2,72 kg

Az összepakolás alatt ismét arról beszéltek a horgászok, hogy októberben újra vissza kellene térni a tóra, mert akkor pisztrángozni lehetne. Végül abban maradtunk, hogy a tagok egymással egyeztetnek és aki tud, az ott lesz októberben is.

Köszönjük minden aktív tagunk részvételét!

Bognár Gyöngyi megyei titkár