Kezdenek érni a tavaszi gyümölcsök, virágzik az akác és a méhek végzik a dolgukat.

A kellemes idő mindenkire jó hatással van, jobb kedvre derít mindenkit!

Nagykanizsán ez a tavasz nekünk is mozgalmas volt. A szokásos tagdíjbefizetési időszak közben, villámgyorsan új bérleménybe költöztünk. Nem unatkoztunk, mert kezdődött a választási előkészület, a választás lebonyolítása… Jó most örülni a mögöttünk lévő időszaknak és tervezgetni a továbbiakat.

Tagjainknak tetszik az új hely! (Nagykanizsa, Petőfi u. 5. I. 1.) Szívesen járnak ide beszélgetni és együtt lenni. Márciusban meglepetésként voltak vendégeink is. Zalaegerszegről fiatalok látogattak meg és mindenki élvezte „a nagy csocsómeccseket”. A tagdíjbefizetés jó alkalom volt az ismerkedésre (tagok-helyi ügyintéző), az eddig „bújócskázók” érdeklődésének, figyelmének felkeltésére. Felmerült az igény, hogy együtt látogassunk el városi eseményekre, különböző kiállításokra. Sokan alig várják/várták a kirándulóidőt, hogy közösen „sétálgathassunk” a zalai erdőkben.

A választások után az első klubdélutánt úgy indítottuk, hogy megbeszéltük, mit szeretnének csinálni a tagok a következőekben. Uzsonnaként gyümölcs-, zöldségkóstolót és mentáslimonádé-party-t tartottunk. Mint kimeríthetetlen forrást, az egészség témáját választottuk. A nyelvi akadálymentesítésről Jónás Zsófia gondoskodott, akinek ezúton is köszönjük a segítségét. Beszéltünk arról, hogy:

„Az egészség nem minden,
de egészség nélkül minden semmi.”

(Schopenhauer [1788–1860], német filozófus)

Tény, hogy bármilyen betegség, főleg a krónikus betegségek jelentősen befolyásolják az életminőséget és a munkavégzést is. Pedig számtalan probléma, megbetegedés megelőzhető, kockázatuk csökkenthető egészséges életmóddal, táplálkozással, vagy megfelelő fizikai aktivitással.

A fentieket megfontolva úgy döntöttünk, az idei évben Nagykanizsán klubnapjainkat az egészség témakörben szeretnénk megtartani. Ezért fogunk az emberi testről beszélgetni, az egészséges táplálkozásról, a higiéniáról, fog- és fogsorápolásról, bőrgyógyászati problémákról, kozmetikumok használatáról és a mozgás fontosságáról.

Reméljük, többeknek lesz kedve bekapcsolódni és velünk tartani a programokon!

Készítette:


Szűcs Irma helyi ügyintéző
SINOSZ Nagykanizsai Helyi Szervezet