Legyél otthon Veszprémben! városismereti játékon vettünk részt a SINOSZ Veszprém megyei tagjaival. Városunk nevezetességeit és történelmi értékeit vettük sorra a séta során, hogy az utunk végén megtaláljuk a királyné gyöngysorát.

István király korától Veszprém a királyi családi uradalom központja, a királynék városa. Már Sarolta is Veszprémben tartózkodott a hagyomány szerint, majd Gizella királyné Veszprém iránti szeretetét növelte az itt épült bazilikája, az ő házi temploma. A székesegyház kegyura a mindenkori királyné volt. A veszprémi püspököt illette meg a királynék koronázásának kiváltsága, ő volt a királyné kancellárja is.
Kis csapatunk arra vállalkozott, hogy egy közepes nehézségű, kétórás séta során a rejtélyek megoldásával a királynő gyöngysorát is megleljük.

A városismereti játék előre gondosan összeállított, hangulatos útvonalon halad. A felfedezőknek, vagyis nekünk egy Légy ott(hon) Veszprémben térképre, amit a veszprémi Tourinform irodában szereztünk be, egy 15 kérdésből álló kérdőívre és a leleményességünkre volt szükségünk.
A séta során tehát 15 állomás várt ránk. Az állomások megtalálásában segített az adott helyszín neve (címe) és a várostérkép is. Igazi csapatmunkával minden állomáson ráleltünk a jó megoldásra, így a királyné gyöngysorának egy-egy újabb darabját zsebelhettük be. A játékos kérdések túlnyomó részét a helyben látottak alapján tudtuk megfejteni.

Rengeteg csodás történettel és információval gazdagodtunk!
Köszönjük az élményt Fülöp Júlia idegenvezetőnek és Földesi Éva jelnyelvi tolmácsnak.

Programunkat a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.