A Budapesti Siketek Szervezete ingyenes és jelnyelvi tolmácsolással akadálymentesített Margitszigeti Jóga órákra hívta tagjait és az érdeklődőket.
Összesen 5 alkalommal szerveztünk foglalkozást: június végétől szeptember elejéig lehetett jógázni velünk a szabadban. Tóth Anasztázia jógaoktató tartotta nekünk a foglalkozásokat, melyeket a SINOSZ SzÉP keretében valósítunk meg.

Az első foglalkozáson az oktató rövid előadást tartott, és bemutatta, hogy mit kell csinálnunk, elsőként egy alap jógagyakorlatot. Először figyeltünk az oktatóra és közben a jelnyelvi tolmácsra is, utána a bemutató alapján pózoltunk mi is. Kicsit nehéz volt figyelni egyszerre az oktatóra és a tolmácsra is, de nagyon ügyesek voltunk és simán megoldottuk ezt.
Megismertük a holdüdvözletet, és ki is próbáltuk ezt az ászanát. (Az ászana szanszkrit szó, jelentése: elhelyezkedés, kitartás, testtartás, illetve stabil, kényelmes póz, ülésmód.)

Többen jelentkeztek, de végül lemondták a részvételüket, így 18-an voltunk az első napon. Mindenkinek tetszett a jógázás, és páran visszajeleztek, hogy szívesen jönnének újra máskor is.

A 2. alkalommal először egyetlen siket tagunkkal kezdtük el a foglalkozást, majd később csatlakoztak hozzánk a későn érkező tagok, akikkel együtt folytattuk a jógázást. Nagyon meleg volt az idő, ezért egy tag lemondta a részvételét, így hatan voltunk.
A 3. órára szintén 6-an jöttek el összesen, plusz a jelnyelvi tolmács, Józsa Kata.
Ezeken az órákon megismertük a napüdvözletet, és ismét gyakoroltuk a holdüdvözletet is. Ezek kezdőknek való gyakorlatok, utána elkezdtünk felfelé haladni a nehezebb gyakorlatokhoz.
Augusztusban két foglalkozást terveztünk, ezek közül végül az első valósult meg, 10-én. Szeptember elején ötödik alkalommal tartottunk jógaórát, amikor a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt augusztus végi foglalkozást pótoltuk be. Bár kevesen voltunk, mindenki élvezte a gyakorlást és a relaxációt a friss levegőn. Az 5 résztvevő mellett egy kutyus is velünk tartott, így még vidámabban telt az óra.

Nagyon köszönjük Natinak, hogy adott nekünk egy kis betekintést a jóga titokzatos világába.

FOTÓK – közös jógázásaink fotóalbumait közösségi oldalunkon nézhetitek meg:

Szervezetünket az Instagramon is követhetitek: https://www.instagram.com/bpsiketek/