Jogi iránytű

Jogi iránytű2017-01-11T18:28:29+00:00

Jogi iránytű

Jogi iránytű kiadványunk célja az, hogy a fogyatékossággal élő – elsősorban a siket és a nagyothalló – személyeket és a velük kapcsolatban álló szakembereket, segítőket, munkatársakat elkalauzolja az őket érintő jogszabályokban. A könnyebb eligazodást segítve témakörök köré csoportosítva, ahol lehet, ott gyakran felmerülő kérdések megválaszolásával ismerteti a vonatkozó jogszabályokat és igyekszik segíteni azok megértését és alkalmazását. Elsődleges cél a tájékoztatás, iránymutatás.
Egyedi vagy bonyolultabb jogi ügyek megoldására javasoljuk a SINOSZ – valamennyi megyeszékhelyen működő – jogsegélyszolgálatának felkeresését, ahol ingyenesen veheted igénybe a jogi tanácsadást.

Jogsegélyszolgálataink elérhetőségét és a szolgáltatás ismertetőjét itt találod: SINOSZ-jogsegélyszolgálatok (https://sinosz.hu/jogsegelyszolgalat/).

Hasznos gyakorlati tudnivalók a Jogi iránytű használatához:

  • A Jogi iránytűt ezen az oldalon megtalálod egyben (Teljes anyag) és fejezetenként, valamint külön megtekinthető a Tartalomjegyzék is.
  • A könnyebb áttekintés érdekében lapozható formában adjuk közre, emellett címszavakra is tudsz keresni (a “nagyító” ikonnal) és nagyíthatóak is az oldalak (- + csúszka segítségével).
  • Ha belekattintasz a képbe a kiválasztott fejezetnél, teljes képernyőre nagyítva olvashatod az adott oldal tartalmát. Kilépés az egyes anyagokból: Esc /Escape/ billentyűvel.
  • FONTOS: Ahhoz, hogy a böngészőben a teljes funkcionalitás működjön – címszóra történő keresés, nagyítás – a Flash beépülő modulnak telepítve kell lennie az általad használt eszközön. Ha Chrome böngészőt használsz, abban automatikusan telepítődik. Firefox, Safari, Internet Explorer esetén külön telepíteni szükséges!
A kiadványt a SINOSZ megbízásából Dr. Gesztesi Anetta készítette, szerzői jogi védelem alatt álló tartalom, ezért – akár részbeni – másolása, sokszorosítása tilos!

Tartalomjegyzék

Teljes anyag

Fogyatékossági támogatás

Megváltozott munkaképesség

Családi kedvezmények, ellátások

Munka világa

Oktatás

Utazási kedvezmény

Jelnyelvi törvény

Egyéb

A SINOSZ TAGSZERVEZETEINEK ÜGYFÉLFOGADÁSI IDEJE
A megyei és helyi szervezetek ügyfélfogadási idejét, "nyitva tartását" a gombra kattintva tudjátok megnézni:
Ügyfélfogadási idő
close-image

SINOSZ 2019. évi

tagdíjbefizetési tudnivalók
Lásd itt
10 éve nem változott a SINOSZ-tagdíj!
close-link
2019. évi tagdíjak