„Jogos-okos” workshop siket és nagyothalló diákoknak az Eötvös Loránd Szakgimnázium és Szakközépiskolában

„Mit gondolsz, segítenek Téged a jogszabályok?”
„Tudod, mi az a Ptk. és hogy mi van benne?”
„Jogosult vagy saját jogon családi pótlékra?”

Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ az Eötvös Loránd Szakgimnázium és Szakközépiskola siket és nagyothalló diákjaival 2017. december 8-án, a Jogosan – okosan a mindennapokban című workshopon.

3 csoportban az iskola 42 diákja vett részt az előadásokon. A felvezető kérdések alapján lehet, nem is gondolnánk, de a téma szárazsága ellenére jó hangulatban teltek a workshopok, ami részben az előadó – Juhász Ferenc – laza és vicces előadásmódjának, részben az iskola nyitott és érdeklődő tanulóinak volt köszönhető. A program interaktívan zajlott, folyamatos párbeszéd alakult ki az előadó és a résztvevők között. A legtöbb kérdés a saját jogon igényelhető családi pótlék és a fogyatékossági támogatás közötti különbséggel kapcsolatban érkezett az előadóhoz.

Köszönjük szépen az iskolának és Szentgyörgyiné Gyöngyösi Éva igazgatónőnek a lehetőséget, hogy az iskola hallássérült tanulóival egy pár, jogtudatosságot megerősítő órát eltöltsünk; Babutsán Ritának, az iskola tanárának a szervezésben való közreműködést és a jelnyelvi tolmácsolást; a részt vevő diákoknak pedig a részvételt és az együttgondolkodást!

dr. Laczka Zsanett esélyegyenlőségi referens

 

2018-02-07T16:30:39+00:00
A SINOSZ TAGSZERVEZETEINEK ÜGYFÉLFOGADÁSI IDEJE
A megyei és helyi szervezetek ügyfélfogadási idejét, "nyitva tartását" a gombra kattintva tudjátok megnézni:
Ügyfélfogadási idő
close-image

SINOSZ 2019. évi

tagdíjbefizetési tudnivalók
Lásd itt
10 éve nem változott a SINOSZ-tagdíj!
close-link
2019. évi tagdíjak