Salgótarjánban, a Megyeháza dísztermében, 2016. november 5-én ünnepelte fennállásának 40 éves évfordulóját a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Nógrád Megyei Szervezete.

A jubileumi ünnepség Juhász Renáta tolmácsolásában a Himnusz jelnyelvi adaptációjával vette kezdetét, ezt követően Szepessyné Judik Dorottya, a Nógrád Megyei Szervezet elnöke köszöntötte a jelenlévőket. A rendezvény ünnepélyes megnyitója során Bablena Ferenc, a Nógrád Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a megjelent hallássérülteket, s beszédében kiemelte, hogy a hallássérültek hátrányos helyzetük ellenére tartalmas életet élnek, aktív, összetartó közösségük a hallókat is örömmel befogadja. Bódi Györgyné dr., a Salgótarjáni Civil Kerekasztal elnöke is üdvözölte a jelenlévőket, emlékeztetve őket arra, hogy 2016 tavaszán a szervezet a munkájáért „Civilek a Városért” díjban részesült. Juhászné Kincses Helén, a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének elnöke jó ismerősként köszöntötte a siketeket és a nagyothallókat, hiszen számos rendezvényen együtt vettek részt, továbbá igen népszerűek az egészségügyi tanácsadásaik, szűréseik. A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) részéről Kárpáti Árpád Zoltán országos elnökségi tag, illetve Csoba Éva, a SINOSZ Országos Felügyelő Bizottságának elnöke beszédükben a szervezet 40 éve folytatott érdekvédelmi tevékenységét és gazdag programkínálatukat emelték ki. Lőrik Magdolna, a Csend Hangjai Alapítvány elnöke és Ács Antal, a Salgótarjáni Hallássérültek Sportegyesületének elnöke a megyei szervezettel való szoros és folyamatos együttműködést hangsúlyozták.

Az ünnepi köszöntők és a megyei szervezet 40 éves történeti-képes bemutatója után Szepessyné Judik Dorottya megyei elnök és Márton Márk megyei titkár jubileumi emlékérmeket és okleveleket adtak át a 40 éve aktív tagok részére.

Jubileumi emlékérmet kapott: Telek Tibor, Telek Flórián, Telek Tiborné, Botos Gábor, Bíróné Miklós Mária, Szomora Andrásné, Tarjáni Márta, Ferenczi József, Oláh Róbert, Nyergesné Fülöp Anita, Szőke László, Nyerges Sándor.

Az ünnepség méltó lezárásaként a Medalion Tánccsoport Egyesület táncosai léptek fel.

 

Szepessyné Judik Dorottya megyei elnök

Márton Márk megyei titkár