2017. június 24-én szépen sütött a nap, a 14 főből álló kis csapat a Kecskeméti Helyi Szervezetben találkozott. Majd a Noszlopy Gáspár parki buszpályaudvarról 10:05-kor indult a busz Kecskemétről Kerekegyházára.

Kerekegyházára beérve a lelkes csapat 1 km-et gyalogolt, meghitten beszélgettek a sportolni vágyók, majd 11 órára megérkeztek a Kerekerdő Kalandparkba. A jegyek átvétele után az ottani fiatal oktatók 20 perces bemutató előadást tartottak, a tagok megismerték a kötélmászás szabályait, az eszközök kezelését. Voltak olyan tagok, akik már tapasztaltabbak ebben (korábban más településen megmásztak már kalandpályát néhány alkalommal), de voltak olyan tagok is, akik életükben először most jártak ilyen helyen. Oktatás után a tagok a fél méter magasan felállított gyakorlópályán átmentek, közben az oktató figyelte a helyes mászást, az új mászókra hárult a legtöbb figyelem.

Ezután a tagok kiválasztottak egy-egy pályát, majd a szabályokat betartva felmásztak 6-7 méter magasra. Fent, a magasban mindenféle akadályokkal találkoztak: gólyalábakon keresztül kellett menni, gördeszkázás, falmászás, lánc, acélkötél stb.

A Kerekerdő Kalandparkban 5 felnőtt és 2 junior pálya található – 2,5 óra alatt tetszőlegesen lehetett választani és használni a pályákat. Voltak olyan tagok, akik bátran végigjárták mind az 5 felnőtt pályát. Az új mászók nagyon bátrak voltak, leküzdötték a félelmet és teljesítettek néhány pályát.

A mászók a program végére rendesen leizzadtak, 2,5 órai mászás után elfáradtak, de nagyon jól érezték magukat és élményekkel gazdagodva tértek haza.

Facebookon megnézhetitek a képeket: ITT

Gál Franciska megyei titkár