2016. augusztus 13-án reggel 9 órától gyülekeztünk Szolnokon, a Kossuth téren. A csapattagok izgatottan érkeztek meg a helyszínre.

A HVISZT pékség jóvoltából minden résztvevő kapott úticsomagot, frissen sült pogácsát. A pogácsa mellé víz is járt. Miután mindenki megérkezett, a csapatkapitányok megkapták a menetleveleket és a hasznos információkat tartalmazó kis füzetecskét. Átbeszéltük, melyik helyszínen milyen feladatokat kell teljesíteni.

A Damjanich János Múzeumban egy rövid régészeti tárlatvezetést követően a vitrinekben elhelyezett oda nem illő, “sanyis” tárgyakat kellett megtalálniuk a csapatoknak. A tárgyak mellett egy-egy betű és egy-egy szám volt található. Ha mindet megtalálták, akkor ki tudták rakni Nagy Sándor, a hódító nevét!

A múzeum után átmentek a Verseghy Ferenc Könyvtárba, ahol először egy kirakóval kellett megküzdeniük. Ezt követően a könyvtár történetéről kaptak információt, majd egy tesztet kellett kitölteniük. Ahány jó választ adtak, annyi Sanyit kereshettek meg.

A könyvtár után a Jelmez Art Kft . kölcsönzője következett, ahol a jelmezek között kellett a Sanyikat megtalálniuk a versenyzőknek! Majd a jelmezeket fel is kellett venniük, és úgy kellett fényképeket készíteni. Nagyon jó hangulatú helyszín volt ez is!

Miután itt végeztek, már csak a szervezet irodájában kellett a feladatokat teljesíteni, de mielőtt beértek volna, az Árkád cukrászda jóvoltából, minden résztvevő kapott fagylaltot.

A szervezet irodájában miután felfrissültek, még egy tesztet kellett kitölteniük, amiben a SINOSZ-szal kapcsolatosan találtak kérdéseket, illetve a nap folyamán elhangzott információkról adtak számot! Majd miután ez megtörtént, keresték Sanyit az irodában is! Nagyon vidám keresgélés volt, a csapatok nagyon jól együtt dolgoztak!

Szoros küzdelemben a “Boys” csapata nyert! Támogatóinknak köszönhetően a nyertes csapat az Árkád cukrászda tortáját is megnyerte. A Nefag Zrt. felajánlásának köszönhetően a vadasparkba kaptak belépőt, a könyvtár támogatásában sok hasznos tárgyat nyertek. A csapatok kaptak érmet, mindenki kapott emléklapot, és a két csapatot a Jubileum Bowling Center vendégül látja 2 óra időtartamban egy jó kis bowlingozásra.

Nagyon jó hangulatú napot töltöttünk együtt, ahol mindenki szuperül érezte magát. És a jó hangulat mellett sok új információval lettek gazdagabbak a résztvevők!

Ezúton is nagyon köszönöm Hoppál Ilona, Sasiné Simon Andrea jelnyelvi tanfolyami hallgatók, ill. Németh Magdolna és Tüski István tagok segítségét a helyszíneken.  Valamint hálásak vagyunk támogatóinknak,  akiknek köszönhetően is egy csodás rendezvény jöhetett létre!

sanyi_szolnok_tamlogok2_kicsi

Nagy Ágnes megyei titkár