2022. szeptember 12-én, hétfőn délután, a klubnap idejében tartottuk a SzÉP keretében a ,,Kalandozz velünk!” megyei szintű vetélkedőt Kaposváron.

3 feladat volt: városismereti kérdések alapján kellett keresni állatmotívumokat és egy keresztrejtvényt megfejteni; 4 adott szobornál csoportképet készíteni; valamint a klubteremben kvízfeladatot kitölteni.

5 csapat nevezett be a vetélkedőre. Minden csapatot egy-egy jelnyelvet tanuló önkéntes kísért.

A vetélkedő közel másfél óráig tartott.

Minden csapatnak ásványvizet biztosítottunk a nagyon jó idő miatt.

Volt egy meglepetés is: a Dorottya étterem jóvoltából egy-egy szelet süteményt kaptak a résztvevők.

Összesen 20 helyen kellett megtalálni a megoldást.

Amíg a szervezők pontozták a feladatokat, a résztvevők pizzát és üdítőt fogyasztottak.

Eredményhirdetéskor nagyon szoros volt az eredmény.

A Katica csapat nyerte meg a vetélkedőt. A második helyezett a Csipet csapat lett. Harmadik helyen a Tacskó csapat végzett. Negyedik helyezett lett holtversenyben a Muskátli és a Tulipán nevű csapat.

Az első helyezett továbbjutott a 2022. szeptember 24-i, siketek világnapi budapesti döntőre.

A program végén minden csapat kapott emléklapot, „Kaposvár” feliratú tollat, hűtőmágnest, valamint csokit és müzliszeletet.

A részvevők nagyon jól éreztek magukat, elmondták, hogy a vetélkedő nagyon izgalmas, mozgalmas volt. Meglepődtek a támogatóktól kapott ajándékokon, nagyon örültek neki.

Nagyon köszönjük a Dorottya étteremnek, az Intersportnak, a Kaposvári Élmény- és Gyógyfürdő Kft.-nek, a L’Altro Étteremnek és a La Pergola étteremnek, hogy felajánlásaikkal megszínesítették a rendezvényünket!

Jelnyelvi tolmácsolást is biztosítottunk a SINOSZ SzÉP keretében megvalósult rendezvényen.