A SINOSZ Komárom-Esztergom Megyei Szervezete informatikai előadást szervezett tatabányai klubhelyiségében. A programot  “Haladás a jövő felé” címmel, a Digitális írásfejlesztés korhatár nélkül sorozat 2. részeként tartottuk meg, a T.É.M.A 2 projekt keretében, 2015. június 5-én 16 órai kezdettel, a klubnapon.

A program célja a minden korosztály számára elérhető digitális írástudás fejlesztése, nemcsak a tableten, hanem a laptopok, okos telefonok kezelésének, a KONTAKT  Tolmácsszolgálat használatának bemutatásával.
Ebben nyújtott nekünk segítséget Kozma Balázs, a KONTAKT üzemeltetője, aki részletesen elmagyarázta az eszközök kezelését, és hogy milyen célra használhatjuk még az  “okoseszközöket”.  Például milyen alkalmazásokat tölthetünk le, és még sok egyéb dologra hívta fel a figyelmünket, pl. Google, Facebook, Messenger,  hírportálok, időjárás, menetrend megtekintése.
Külön kiemelte, hogy nagy gondot fordítsunk az okos eszközök időnkénti frissítésére, mert egyéb alkalmazások nagyban lelassítják és terhelik a gépek memóriáját.
Sok hasznos tanáccsal és információval gyarapodtunk.  Az előadás után Kozma úr szívesen segített a hozzáforduló tagtársaknak, megmutatott pár alkalmazást,  frissítette a tableteket, és sok jó tanáccsal látta el a tagtársakat. Az előadáson sokan vettek részt.
Köszönjük szépen Kozma Balázsnak a sok hasznos információt és segítséget! Sok tapasztalattal lettünk gazdagabbak és okosabbak!

Írta: Pocsai Istvánné, helyi elnök
Szerkesztette: Tvarosek Józsefné
Fotó: Nagy László Miklós