A SINOSZ Somogy Megyei Szervezetének tagjaival 2023. 03. 25-én a kaposvári Nárciszünnep fesztiválon jártunk a Rippl-Rónai József Emlékház és Látogatóközpontnál.

A borús idő ellenére is sokan eljöttek megnézni a nyíló nárciszokat. Ingyenes kisvonattal is fel lehetett jutni a városközpontban levő Múzeumtól a Róma-hegyi villához, ahol különféle programok vártak minket. Lehetett lovagolni, nemezelni, agyagedényt festeni, volt csacsifogat, fúvószene, előadások és zenés gyermekműsor. Korhű öltözékben sétáltak a hölgyek-urak, felidézve a kor, az előző századforduló hangulatát.

Láthattunk, ahogy a Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium diákjai és tanárai alkotnak. Festettek, rajzoltak, egyedi fényképészeti eljárással képeket hívtak elő.

Rippl-Rónai József híres festő villájában megtekinthettük az alkotásait, festményeit, legtöbb képe portré, a családtagokat ábrázolja. Pár „kukoricás” képet is láthattunk.

Kaposvár civil referense és kaposvári nyugdíjasok jóvoltából megvendégelték a látogatókat palacsintával. Bormustrán is részt vehettünk.

Igazán kedves program volt, bőséges látnivalóval, jól éreztük magunkat.

Írta: Tar Zsuzsa

További fotók a rendezvényről: képgaléria