A SINOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetében ???? családi karácsonyi és Mikulás-ünnepet ???? tartottunk 2019. december 13-án.

Az ünnep az elnöki köszöntővel kezdődött, ezt követően a szolnoki szervezet karácsonyfája a közös díszítéstől pompázott. Megérkezett a várva várt Mikulás is, akit egy közösen elénekelt dallal köszöntöttek a résztvevők. A Mikulás bácsi először a gyermekeket lepte meg a puttonyában rejlő mikuláscsomagokkal, akik cserébe újabb dalokkal köszönték meg az ajándékokat. Ezután a felnőttek dicsérő szavakkal illették és történetek mesélésével szórakoztatták a Mikulást, aki ezt újabb csomagok átadásával hálálta meg. Végül az ősz szakállú Télapó elindult, hogy tovább folytassa a hosszú útját, és még több gyermeket lepjen meg még sok-sok ajándékkal.

Minden gyermek és felnőtt megajándékozása után az elnök, Pályi Ferencné, Donászi Magda: Karácsony című versét szavalta el, és a megyei titkár a karácsony ünnepének történetével ismertette meg a megjelenteket. Az ünnepi program végén a Karácsonyi álom című gyönyörű dal került levetítésre, aminek az érdekessége, hogy a felénekelt dal jelnyelvi tolmácsolással lett akadálymentesítve.

Az ünnepségen részt vevők ezután megkóstolták az ügyes kezek által készített és hozott süteményeket és desszerteket, majd jókat beszélgettek. Egy nagyon jó hangulatú péntek délutánt tölthettek együtt gyermekek és felnőttek, siketek és nagyothallók egyaránt.

Köszönjük Szatmári Vendel elnökségi tagnak, hogy elvállalta a Mikulás szerepét, Kosik Mária jelnyelvi tolmács munkáját és a megjelentek részvételét.

Köszönet az AUCHAN szolnoki áruházának a támogatásért.

Programunk a SINOSZ SzÉP keretein belül valósult meg.

2020-ban is szeretettel várunk mindenkit a programjainkra!