A SINOSZ Nógrád Megyei Szervezete évzáró ünnepséget, és a gyermekeknek külön Mikulás-estet, valamint kreatív foglalkozást tartott a karácsonyi készülődés jegyében, 2022. december 9-én, a salgótarjáni Galcsik étteremben.

A rendezvényen mintegy 50 fő vett részt: a tagok, illetve azok családtagjai. A gyermekek a SINOSZ Sz.É.P. keretében dekorációs foglalkozáson vettek részt, a programnak nagy sikere volt. Majd mindenkit egyenként hívott ki a Mikulás, és ajándékozott meg egy-egy csomaggal.

Az évzáró ünnepség keretében évértékelő beszédet is tartottunk. Ács Antal megyei elnök ismertette a tagokkal, hogy milyen programok valósultak meg az idei évben, illetve szétosztott egy, a jövő évi programokat tartalmazó tervezetet. Elmondta, hogy az elnökség igyekszik külső helyszíneken, illetve megyén kívül is programokat megvalósítani. Márton Márk megyei ügyintéző annyival egészítette ki az előzőeket, hogy a jövő évi Sz.É.P.-pályázati kiírást is meg kell várni, és a programokat ahhoz igazítva is tervezni, várjuk az ötleteket a tagoktól is, hogy milyen hagyományos, illetve újszerű programokra lenne igény.
Ezt követően a megyei ügyintéző tájékoztatta a tagságot az új ügyfélfogadási rendről, az Alapszabály és a tagfelvétel változásairól, a takarékosság jegyében tett intézkedésekről. A szervezet január közepétől a jelnyelvi tolmácsszolgálat irodájában várja a tagokat. Szó esett az átmenetileg szünetelő személyes megyei jogsegélyszolgálatról, a tervezett programokról, klubdélutánok tartásáról, érzékenyítésről és egy jelnyelvi tanfolyam esetleges indulásáról is.
Majd Deák Nóra és Juhász Renáta országos küldöttek tartottak beszámolót a novemberi országos küldöttközgyűlésről, illetve ismertették a tagokkal az országos szintű választások eredményeit, felsorolták az újonnan megválasztott tisztségviselők nevét. 

Az évzáró rendezvény vacsorával zárult. Ez a program is a SINOSZ Sz.É.P. keretében valósult meg, jelnyelvi akadálymentesítéssel.

Márton Márk megyei ügyintéző