A SINOSZ Békéscsabai Helyi Szervezete, mint minden évben, 2018. december 15-én is megtartotta évzáró taggyűlését és karácsonyi ünnepségét. Nagy öröm volt látni, hogy oly sokan eljöttek rendezvényünkre…

Fekete István elnök köszöntötte a jelenlévőket, és tartotta meg elsőként az évértékelő beszédét. Szabó Alexandra is beszámolt a 2018-as év eseményeiről és a jövő évi programokról. Kiderült, hogy a 2019-es évben is izgalmas és szórakoztató élményekben lehet, illetve lesz része minden korosztálynak. Kernné Fitor Margit, a Békéscsabai Jelnyelvi Tolmácsszolgálat szakmai vezetője is tájékoztatta a tagokat arról, hogy a 2019-es évben az ügyfélfogadási idő megváltozik.

Rövid szünet után Szabó Alexandra és táncos csapata táncbemutatóval lepte meg a közönséget, sőt tagjaink egy közös táncra is beálltak.

Bálint Réka tagunk véleménye szerint ritmikus volt a zene, ezért picit gyorsnak, de kimondottan szórakoztatónak tartotta a táncot. Jó érzéssel töltötte el az, hogy a hallók elfogadták őket, hogy velük együtt táncolhattak. Úgy érezte, fantasztikus estén vannak túl, (ami valóban így van, mert mosoly látszott mindenki arcán). 🙂

Tóth Bálint és Valyuch Zsolt tagjaink elmondták, hogy ezalatt a kis idő alatt a hallók is meg tudták ítélni azt, hogy egy életvidám, újdonságokra, akár táncra nyitott, befogadó közösséget ismerhettek meg személyükben. Úgy látták, tetszett az előadásuk, nagyon kedvesen és barátságosan fogadták őket.

Mint utóbb kiderült, tagjaink szívesen táncoltak volna még, de sajnos szűk volt az idő és éhes volt a csapat, így a táncbemutató után egy közös vacsora következett. Szívmelengető érzés volt látni, hogy igazi összefogott csoportja van a Békéscsabai Helyi Szervezetnek. Vacsora után a süteménysütő verseny eredményhirdetése következett. A részt vevő tagjaink oklevelet kaptak elismerésül. 3 fős zsűri alakította ki a rangsort. Az eredmények a következőképpen alakultak:

  1. helyezett: Lengyel Józsefné
  2. helyezett: Tóth Jolán
  3. helyezett: Veresné Szűcs Anna

Természetesen eredményhirdetés után idén sem maradhatott el a desszert, ami csokiszökőkútba mártott gyümölcsök voltak. Ez idő alatt elkezdtük a tombolahúzást is, ami kicsit viccesen zajlott, de ez csak még jobb kedvre derített mindenkit. Sok fiú lányos és sok lány fiús tárgyat nyert.

Tombolahúzás után a tagok a klubszobában folytatták a beszélgetést, ami egész késő estig kitartott. Ezzel véget ért Szervezetünkben a 2018-as év.

Köszönjük a megyei titkár és a tolmácsszolgálat 2018. évi munkáját, valamint köszönjük a táncművészek nagyszerű fellépését is. Kívánunk mindenkinek békés, boldog és szeretetben gazdag új évet! Kis pihenés után pedig újult erővel, új tervekkel és célokkal nézünk elébe a 2019-es évnek.

Szabó Alexandra elnökségi tag