Jó hangulatú, bensőséges és családias karácsonyi ünnepségeket tartottak Győr-Moson-Sopron megye mind a négy SINOSZ helyi szervezetében, a 2016 karácsonya előtti héten.

Győrött „igazi Mikulás” érkezett sok-sok ajándékkal az év utolsó klubnapján tartott karácsonyi ünnepségre. A Győri Önkormányzat 100 eFt-tal támogatta a 2016. évi karácsonyi ünnepség megrendezését, és szervezetünknél három nagyméretű ablak cseréjét is finanszírozta az Önkormányzat, amely ablakok karácsonyra elkészültek és a helyükre kerültek. Ezzel a fejlesztéssel sokat javultak a működési feltételeink. Elmondható, hogy a mai kor követelményeinek megfelelő feltételek között tudnak működni a SINOSZ megyei és a helyi  szervezetei Győrött. Az ünnepség vendége volt Dr. Freier József ügyvéd úr, aki a jogsegélyszolgálatot vezeti Győrött. Az ügyvéd úr hozzászólásában beszélt arról, hogy szervezetünknél ebben az évben is sikeres évet zárt a jogsegélyszolgálat, és sikerekben gazdag új esztendőt kívánt minden szervezetünknek és a Tagságnak.

Csornán egy tál étellel látták vendégül a megjelenteket a SINOSZ-os karácsonyi ünnepségen, ahol  Gálber Martin szolgáltatta a zenét. Néhányan táncra is perdültek a rábaközi hallássérültek közül. Több hallássérültet  családtagja is elkísért az ünnepségre. Az egyik vendég elmondta, hogy „most már érti, hogy miért szeret ide járni a hallássérült hozzátartozója”.

Mosonmagyaróváron taggyűléssel egybekötött karácsonyi ünnepséget tartottak. A taggyűlésen beszámoló hangzott el a 2016. évi tevékenységről és a megvalósult programokról. A jelenlévők megismerték, hogy milyen programok várhatóak 2017. év elején. A karácsonyi ünnepségen lehetőség adódott a közös karácsonyvárásra és kötetlen beszélgetésekre.

Sopronban is fehér asztal mellett, ünnepi keretek között ünnepelték a hallássérültek a közelgő karácsonyt.

Mindegyik helyi szervezetünkben örömmel fogadták az ünnepi hangulatú karácsonyi programokat a jelenlévő hallássérültek és hozzátartozóik. Lehetőség adódott arra is, hogy a 2016. évi tevékenységünk emlékezetes történéseit felidézzük és az előttünk álló kiemelt jelentőségű eseményekre a Tagság figyelmét felhívjuk.

Békés, boldog, örömökben gazdag új esztendőt kívánunk a SINOSZ  Tagjainak!

 

Magyar Balázs megyei titkár, Győr