Az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar
DOWN ALAPÍTVÁNY

Képzési felhívás

veleszületett rendellenességgel világra jött gyermeket nevelő szülők részére

SORSTÁRS SEGÍTŐK KÉPZÉSE – BUDAPEST

A képzés szervezője a Down Alapítvány Sorstársi Segítő Szolgálata.
A képzési program akkreditációs száma: T-05-028/2015
A képzéssel 30 kreditpont szerezhető.
A képzés óraszáma: 30 óra
A képzési program célja: sorstársi mentor-szülők képzése.
A képzés időpontja: 2016. 04. 08-10. ( péntek-szombat-vasárnap)

Jelentkezési határidő: 2016. március 29., kedd 16:00

A képzési program eredményeképpen a leendő sorstárs segítők:

  • Megismerik a segítségnyújtás protokollját, az etikai alapelveket, és elsajátítanak egy olyan eszköztárat, mely megkönnyíti a segítségnyújtás gyakorlati kivitelezését, az érzelmi kapcsolat kezelését, kontrollálást, olyan szintre növelve a tudatosságot, hogy a feladatban ne őrlődjön fel, ne égjen ki a segítő, hanem a segítés egyszersmind saját személyiségének fejlődéséhez is hozzájáruljon.
  • Elsajátítják az etikai normákat, a Sorstársi Segítő Szolgálat protokollját, azokat a praktikus ismereteket, amelyeknek átadása segít az új szülőknek megtenni az első lépéseket. Ez kiscsoportos konzultáció, csoportos megbeszélés, és tréningfoglalkozás formájában történik.
  • Konkrét ismereteket kapnak az elérhető szociális, egészségügyi és oktatási szolgáltatásokról, valamint a fogyatékos gyermeket nevelő családoknak járó ingyenes ellátásokról és szociális juttatásokról.
  • Információkat, tapasztalatokat, ötleteket gyűjtenek szakembertől, felkészült szülő trénertől és egymástól.

A képzési program helyszíne: A Down Alapítvány Sarokház Lakóotthona – 1152 Bp., Petőfi u. 24. (bejárat a Kisfaludy utca felől)
A képzési program időpontja:

o Érkezés 2016. április 08. péntek 09:00 órára. A képzés 09:30 órakor kezdődik. (első étkezés az ebéd)
o Távozás 2016. április 10. vasárnap 18 óra. (utolsó étkezés a vacsora)

Jelentkezési feltételek:

o veleszületett rendellenességgel rendelkező gyermek a családban
o a jelentkező szülő/szülőpár vagy a gyermeket közvetlen gondozó családtag, gondozó (egy családból két résztvevőt tudunk fogadni a képzésen)
o kitöltött jelentkezési lap
o hozzájárulás befizetése
o vállalt részvétel a 30 órás képzésen

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet: JELENTKEZÉS

A képzésen az étkezés ingyenes és a szállást a vidékről érkezőknek szükség esetén meg tudjuk oldani. Mindössze 4.500 Ft/fő hozzájárulást szükséges befizetni 2016. április 06. (szerda) 16.00 óráig azoknak a sikeres jelentkezőknek, akik erről a jelentkezési határidő lejárta után e-mailben értesítést kapnak. A befizetést a 1145 Budapest, Amerikai út 14. címre rózsaszín postautalványon, vagy átutalással a Down Alapítvány bankszámlájára: UniCredit Bank 10918001-00000013-38730007 kell megtenni.

A képzéssel kapcsolatban a jelentkezők felvilágosítást Jóna Ferenc koordinátortól a 06(20)411-8199-es telefonszámon, valamint a sorstars@downalapitvany.hu e-mail címen kaphatnak.